Connect with us

Dacia: Un ansamblu cu blocuri înalte va fi extins – provocări mari pentru traficul din zonă

Investiții private

Dacia: Un ansamblu cu blocuri înalte va fi extins – provocări mari pentru traficul din zonă

Ansamblul COMAT, cu blocuri înalte, de până la 18 etaje, va fi extins peste strada Serg. Gr. Ioan pe un teren cu o suprafață de cel puțin 3.500 mp, teren delimitat pe latura nordică de str. Lupiței (înainte de calea ferată). În prezent, sunt în construcție primele blocuri din ansamblul deja autorizat de Primărie, respectiv pe partea de teren aflată la intersecția str. Tabacului cu str. Serg. Gr. Ioan.

Construire ansamblu cu funcțiuni mixte – locuire, birouri și servicii parcare subterană și supraterană”, este obiectul planului urbanistic intrat în procesul de avizare la nivelul Primăriei.

Verificările APIX.ro, în baza numerelor cadastrale, arată că pe amplasamentul cu contur roșu se va extinde ansamblul Comat. Terenul este delimitat de str. Serg Gr. Ioan (la vest), str. Lupiței (la nord) și terenul pe care va fi construit un alt ansamblu dezvoltat de MCM Construct (la est). Estimările APIX sunt că terenul pe care sunt propuse clădirile în extinderea actualului ansamblu COMAT are o suprafață de peste 3.500 mp

Deocamdată, nu sunt cunoscute public informații despre extinderea propusă de COMAT: Ia Iași, spre diferențe de alte primării care dau dovadă de transparență, planurile urbanistice sunt publicate online și în detaliu încă de la această fază incipientă de avizare, respectiv momentul în care proiectul ajunge pe masa Comisiei tehnice de urbanism, cea din care fac parte arhitecți. La Iași, astfel de planuri sunt publicate doar atunci când ajung în etapa de consultare publică.

Randare a actualului ansamblu aflat în construcție – strada din stânga nu există în prezent

Construirea blocurilor din zona COMAT va duce la mari probleme de trafic atât pe str. Tabacului, cât și în Păcurari, pe str. Canta. La un moment dat s-a discutat despre o nouă arteră de circulație în Dacia, paralelă cu calea ferată, pe cheltuiala investitorilor din zonă, dar ideea semnării unui astfel de parteneriat public-privat a rămas doar la stadiul de promisiune.

Legendă: 1 – proiect M. Chim (detalii), 2 – proiectul Conest (finalizat), 3 – alt proiect al M.Chim (detalii) și 4 – proiectul de la Comat care se va extinde acum și peste stradă, în directa vecinătate a proiectului M.CHIM

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top