Connect with us

Supermarketul Penny din Dacia a obținut primul aviz favorabil în procesul de autorizare a investiției

Local

Supermarketul Penny din Dacia a obținut primul aviz favorabil în procesul de autorizare a investiției

Lanțul de retail care administrează magazinele Penny a primit avizul de oportunitate pentru construirea un nou supermarket, investiție despre care APIX.ro a scris în premieră la mijlocul lunii noiembrie. Decizia de la nivelul Primăriei confirmă și informațiile publicate de APIX cu referire la amplasament și la necesitatea realizării unui plan urbanistic zonal.

Așa cum APIX a anunțat în premieră, supermarketul Penny va fi amenajat pe un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp. Amplasamentul se află în apropiere de Lidl.

Oficial, amplasamentul figurează o adresă pe str. Rampei, făcând parte dintr-o fostă zonă industrializată, dar terenul are, de fapt, deschidere, la str. Tabacului, la jumătatea distanței dintre Lidl și girația de la pasajul Băncilă

PUZ – Construire supermarket și magazin produse din carne și brânzeturi (accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar luminos, îmmprejmuire perimetrală, organizare șantier) și zonă servicii”, este obiectul documentației urbanistice avizate favorabil de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, comisie care are rolul de analiza oportunitatea unui proiect și a de fundamenta punctul de vedere al arhitectului-șef al orașului. Prin lege, comisia este formată din specialiști în urbanism.

Odată ce a obținut acest aviz, proiectul Penny va fi propus spre consultare publică și, după obținerea tuturor avizelor solicitate de Primărie prin intermediul certificatului de urbanism, investiția va fi supusă aprobării plenului Consiliului Local. De regulă, acest tip de proiecte avansează ceva mai rapid în aprobare și este de așteptat ca autorizația de construire să fie eliberată unde la mijlocul anului viitor, fiind create premisele ca magazinul să fie dat în folosință la începutul anului 2024.

Beneficiarul actului urbanistic este firma Rewe Projektentwicklung Romania SRL, subsidiara din România a grupului Rewe care deține Penny, rezultând astfel că lanțul de supermarketuri este și proprietarul suprafeței. APIX.ro a anunțat, recent, că Penny va deschide un supermarket și la intersecția șos. Bucium cu Fundac Socola, pe un teren de aproape 9.000 mp. În zonă se află un supermarket Lidl, iar, recent, a fost deschis Family Market Bucium.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top