Connect with us

Bucium: Un supermarket va fi construit peste drum de Lidl

Investiții private

Bucium: Un supermarket va fi construit peste drum de Lidl

Family Market și Lidl din Bucium vor avea un concurent pe partea de alimentație publică în imediata vecinătate: Penny va deschide un supermarket la intersecția șos. Bucium cu Fundac Socola, pe un teren de aproape 9.000 mp.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) se află în etapa de consultare publică și, cel mai devreme, lucrările ar putea începe în primăvara anului 2023. În august 2021, APIX.ro a scris despre faptul că terenul de 9.000 mp a fost achiziționat de Penny pentru o sumă de peste 2 milioane euro, vânzătorul fiind Ropharma.

Amplasamentul investiției

„Se propune un acces auto și pietonal din Fundacul Socola și un acces pietonal din șos. Bucium DN24. Pentru a se realiza în condiții optime accesul auto din Fundacul Socola, se propune cedarea către domeniul public, a unei suprafețe de 385,00 mp”, se precizează în proiectul de PUZ cu privire la accesul la viitorul supermarket.

Conform sursei citate, vor fi amenajate în incinta amplasamentului peste 110 locuri de parcare. „Toate spațiile libere dintre construcii vor fi înierbate sau se vor amenaja grădini de fațadă, iar în zona spațiului de protecție a drumurilor se vor planta arbori, ce vor constitui perdeaua de protecție a acestora”, se mai arată în PUZ.

Beneficiarul (fina) al proiectului de PUZ este firma Rewe Projektentwicklung Romania SRL, subsidiara din România a grupului Rewe care deține lanțul Penny. În România, grupul Rewe, care deține lanțul Penny, a avut, în 2021, venituri totale de aproape 200 milioane lei, iar profil net de circa 27 milioane lei. La nivel național, grupul deține 280 de magazine în care lucrează peste 5.000 de angajați.

Planșa urbanistică

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top