Connect with us

Galata: Un nou ansamblu de vile, proiectul era în stand-by de mai bine de trei ani

Investiții private

Galata: Un nou ansamblu de vile, proiectul era în stand-by de mai bine de trei ani

O firmă de dezvoltare imobiliară va amenaja un ansamblu de vile în zona Galata, pe aleea Iftimie Bârleanu, potrivit unei autorizații recent emise de către Primăria Iași.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost aprobat de Consiliul Local încă din februarie 2019 pentru construirea de „locuințe individuale (unifamiliale), cuplate, înșiruite și locuințe colective mici”.

Potrivit autorizației 505/2022, ansamblul va cuprinde un număr total de 13 construcții care vor găzdui 38 de locuințe. Dintre construcții, doar 2 vor fi locuințe colective mici, iar fiecare va avea câte 6 apartamente și spații comercial la parter.

„La locuințele individuale se vor amenaja câte 2 locuri de parcare pentru fiecare. Pentru locuințele colective s-au proiectat 16 locuri de parcare la sol. Total locuri de parcare propuse: 49 locuri de parcare la sol și 7 locuri în garaje”, se precizează în autorizație.

Regimul de înălțime al locuințelor colective mici a fost stabilit la parter și 2 etaje, iar în cazul vilelor va fi un singur etaj, cel puțin așa se susține în actul de autorizare.

Investitorul este firma Veneto Residence. Anul trecut, compania a declarat o cifră de afaceri de 11,4 milioane lei și un profit net de 2,6 milioane lei.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top