Connect with us

În curând în CUG nu vor mai fi terenuri libere: un complex de blocuri va fi construit pe 4 ha

Investiții private

În curând în CUG nu vor mai fi terenuri libere: un complex de blocuri va fi construit pe 4 ha

Cartierul CUG continuă să atragă dezvoltări rezidențiale, iar, în curând, terenurile libere de construcții vor deveni o raritate în zonă: un nou proiect imobiliar va fi implementat pe o suprafață generoasă de teren – aproape 4 hectare.

Complexul va fi construit în prelungirea investițiilor făcute de către Petro Grup, dar beneficiarul actualului proiect, cel puțin la acest moment, este firma AJC Ana Maria SRL. În prezent, proiectul este în fază incipientă – abia a fost eliberat un certificat de urbanism -, dar estimările APIX.ro sunt că firma deține în proprietate 3,9 ha de teren.

Amplasamentul viitorului ansamblu de blocuri

„Plan Urbanistic Zonal – Construire ansamblu de locuințe colective, spații de birouri, spații de servire, creșe, grădiniță și servicii medicale”, este obiectul certificatului obținut recent de AJC Ana Maria.

Potrivit informațiilor Ministerului de Finanțe, compania nu ar fi depus bilanțul financiar aferent anilor 2020 și 2021. Ultimele date financiare sunt din 2019: la acel moment, compania avea o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei, un profit net de un sfert de milion de lei și un număr mediu de 6 angajați.

În zonă, cel mai mare investitor este Petro Grup, care a derulat proiecte imobilare atât pe teritoriul administrativ al comunei Miroslava, cât și în imediata apropiere, pe teritoriul Iașului. PEG deține terenuri pe ambele maluri ale lacului CUG 2 și nu este exclus ca beneficiarul final al proiectului AJC să fie chiar PEG.

Cert este că, la acest moment, AJC va întocmi un plan urbanistic zonal pe care îl va supune aprobării Consiliului Local. Zona CUG se va dezvolta „agresiv” în continuare: pe terenuri libere de la Fortus sunt prevăzute numeroase blocuri, dar și un magazin Kaufland. Recent, Primăria a anunțat și un plan de amenajarea a Lacului CUG 2 cu toate că PEG s-a oferit să concesioneze luciul de apă și să-l amenajeze ca zonă de agrement.

În imediata vecinătate a proiectului AJC este inițiativa PEG de construire tot a unui ansamblu de blocuri

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top