Connect with us

Propunere: Vama să fie mutată din CUG în Parcul Industrial Miroslava [document]

Local

Propunere: Vama să fie mutată din CUG în Parcul Industrial Miroslava [document]

Consilierul local municipal Răzvan Timofciuc (USR)  solicită mutarea Vămii din CUG în Parcul Industrial Miroslava. Lider al grupului USR din Consiliul Local (CL), el a explicat că un astfel de proiect ar determina fluidizarea traficului în CUG şi scoaterea traficului greu din oraş.

Consilierul local a explicat că, în prezent, circulaţia la intrarea în oraş, prin CUG, se desfăşoară cu dificultate şi din cauza celor două benzi care, în unele zile din săptămână, sunt ocupate aproape în permanenţă de TIR-uri. El a precizat că problemele actuale din CUG sunt similare cu cele care erau pe bld. Nicolae Iorga, pe vremea când Vama funcţiona la sediul Direcţiei Regionale de Vamă, înainte de mutarea la Tehnopolis: poluare, disconfort şi blocaje în trafic.

Timofciuc propune şi o soluţie: construirea unei noi clădiri pentru Direcţia Vamală, cu o parcare generoasă pentru TIR-uri, în Parcul Industrial Miroslava, zonă cu acces atât la drumul european, cât şi la varianta de trafic greu a Iaşului. O astfel de investiție, spune consilierul, ar ajunge la circa 2 milioane euro.

Mai jos, puteți consulta adresa integrală transmisă de consilier către autoritățile locale și județene:

„Mai mult locuitori din Iași mi-au semnalat problema aglomerației de la punctul de vămuire din incinta TehnopolIS (capăt CUG), din dreptul Centrului Expozițional Moldova.

În anul 2015, când punctul de tranzit a fost mutat de pe bd. Nicolae Iorga la TehnopolIS, acesta opera 50 – 60 de autovehicule pe zi, însă în prezent operează 200 – 220 de autovehicule pe zi. Directia Regională de Vamă (DRV) Iași a fost mutată de pe Blvd. Nicolae Iorga din cauza tirurilor care generau poluare, disconfort si blocau traficul pe Bd. Nicolae Iorga.

Acum, problemele s-au mutat la capăt CUG: avem trafic gâtuit la intrarea în oraș, două benzi de circulație ocupate (ilegal), pericol de accidente (mai ales pentru cei care vin din Valea Adâncă), disconfort pentru cei care rezidențiază în zonă, mizerie, poluare.

Vă adresez invitația de a constitui un grup de lucru interinstituțional care, împreună cu reprezentanți ai Direcției Regionale Vamale Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Poliției Locale Iași, să găsim o rezolvare sustenabilă în privința unui amplasament pentru DRV și pentru a rezolva situația ingrată în care se află cei care locuiesc în capăt CUG.

O clădire pentru DRV, cu o parcare generoasă pentru tiruri, ar putea fi construită pe un teren închiriat din Parcul Industrial de la Miroslava, care se întinde pe 46ha si are acces la E583. O astfel de investiție nu ar ajunge la mai mult de 2 milione euro, în condițiile în care terenul are acces la toate utilitățile. Asta ar fi o rezolvare sustenabilă și civilizată a mutării vămii, așa cum s-a întâmplat în Tmiș1 sau Prahova2!

Cu un efort conjugat al consilierilor locali și județeni, împreună cu Dumneavoastră, reprezentanții executivi ai Primăriei și Consiliului Județean, problema ar putea fi rezolvată în maximum 6 luni.”

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top