Connect with us

Primăria Iași a primit trei oferte pentru modernizarea șos. Bucium

Local

Primăria Iași a primit trei oferte pentru modernizarea șos. Bucium

Primăria Iaşi a primit trei oferte pentru modernizarea şoselei Bucium. Potrivit informaţiilor publicate în sistemul naţional de achiziţii publice, ofertanţii sunt Enviro Construct, Conest şi asocierea Concret Drum – Alpenside. Contractul are o valoare estimată de peste 19 milioane lei, fără TVA.

Șoseaua va fi modernizată pe o porțiune de 3,4 km, respectiv sectorul cuprins între intersecția cu bld. Poitiers și intersecția cu stradela Păun. Cu patru benzi de circulație, drumul are o lățime variabilă cuprinsă între 11 și 14 metri, cu trotuare parțial amenajate (pavate) și platbande de spațiu verde.

Acesta este tronsonul pe care se va interveni cu lucrări de modernizare

Proiectul cuprinde și amenajarea de piste de biciclete: ori la marginea carosabilului, ori pe trotuar, după zona spațiului verde. În același timp, va fi reabilitat și podul Bucium care asigură continuitatea șoselei peste cursul de apă Vămășoaia – podul are o lungime de 19 metri și o lățime de 20 metri.

„Până în prezent, pe șos. Bucium au fost executate lucrări la rețeaua de canalizare și gaze naturale, pozate în carosabilul străzii. Aceste lucrări au dus la degradadrea în timp a carosabilului generând o circulație anevoioasă, ceea ce duce la creșterea timpului de deplasare în trafic”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul tehnic aferent modernizării șos. Bucium a fost realizat de firma Nordic Vision.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top