Connect with us

Șos. Bucium va fi scoasă la licitație/Încă o bandă pe Aleea Sadoveanu/Lista străzilor unde încep lucrări

Proiecte publice

Șos. Bucium va fi scoasă la licitație/Încă o bandă pe Aleea Sadoveanu/Lista străzilor unde încep lucrări

Două proiecte importante de infrastructură vor demara în acest an: modernizarea șos. Bucium (zilele acestea va fi lansată licitația de execuție) și supralărgirea Aleii Mihail Sadoveanu cu o bandă, investiție în cazul căreia va fi lansată licitația de proiectare.

Primăria a prezentat situația principalelor proiecte pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din acest an, în funcție de etapa în care fiecare dintre acestea se află. În cazul celor care sunt sau vor intra în execuție, licitațiile au fost lansate încă de anul trecut.

Lista străzilor unde încep lucrări

Asocierea de firme Alpenside – Concret Drum a primit undă verde să înceapă modernizarea a patru artere de circulaţie: Lupiţei, Varianta şos. Rediu, Albineţ şi Hotin. Deocamdată, constructorii au intervenit pe ultimele două străzi enumerate. Pentru realizarea lucrărilor pe o lungime de aproape 3 km de drum, asocierea va încasa 8,8 milioane lei. Un alt şantier în lucru este pe str. Aurel Vlaicu. În acest caz, lucrările sunt executate de către Conest.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu a fost împărţită în două porţiuni: tronsonul I (cu linie de tramvai, 2,4 km) şi tronsonul II (fără linie de tramvai, 540 metri). Pe ultimul sector este amplasat şi podul Aurel Vlaicu, obiectiv care va fi demolat şi reconstruit în cadrul aceluiaşi contract în valoare de 9,8 milioane lei. În context, amintim că au fost reluate şi lucrările de modernizare a căii de rulare pentru tramvaie pe traseul Iaşi – Dancu.

Până în vară, ar urma să intre în reparaţii şi alte 13 străzi: Dr. Nicolae Vicol, George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă, Dumitraşcu Cantacuzino, Simion Bărnuţiu, Sofia Nădejde, Văscăuţeanu, Victor Babeş, Titu Maiorescu, Nicolae Istrati, Turcu, Ion Roată şi şoseaua Munteni (până la intrarea în Grădina Botanică). În total, este vorba despre aproape 6 km, valoarea contractelor fiind de circa 25 milioane lei. În cazul acestor străzi, licitaţiile au fost lansate în toamnă şi sunt în curs de finalizare.

Licitația de execuție pentru lucrări pe șos. Bucium

O procedură care va fi lansată zilele acestea în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP) vizează modernizarea şos. Bucium. Potrivit Primăriei, documentaţia a fost deja trimisă spre publicare în SICAP. Lungimea şoselei este de 3,5 km, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 19,6 milioane lei cu un timp de execuţie de 24 de luni.

„Investiţia presupune modernizarea drumului, reabilitarea podului Bucium şi modernizarea instalaţiei de iluminat. Podul Bucium va fi modernizat prin introducerea unei benzi suplimentare de circulaţie pe pod şi execuţia unei plăci de suprabetonare a fâşiilor cu goluri. Cei 324 de stâlpi de beton vor fi dezafectaţi şi vor fi înlocuiţi cu 202 stâlpi metalici cu o înălţime de 9,5 metri. Pentru realizarea iluminatului se vor monta pe stâlpi corpuri de iluminat cu surse led, optim asamblate şi poziţionate”, conform Primăriei.

Lista străzilor aflate în etapa de proiectare a lucrărilor

Municipalitatea are şi alte proiecte de modernizare în pregătire, dar iniţiativele sunt la nivel de proiectare. Astfel, firma Geo Myke SRL va încasa 750.000 lei pentru realizarea documentaţiile tehnice necesare modernizării a 20 de străzi: Aurora, Peneş Curcanul, Al. O. Teodoreanu, Arapului, Bularga, Roadelor, Galbeni, Voineşti, Azilului, Dr. Alexandrina Miron Tănăsescu, Marginii (tronsonul nemodernizat), Popăuţi, Pompei, Banat şi Zlataust, respectiv bulevardul Poitiers, şoseaua Ştefan cel Mare şi Sfânt, fundacul Plopii fără Soţ, trecătoarea Vişan şi stradela Plopii fără Soţ.

Tot la nivel de proiectare sunt şi alte 24 de artere rutiere, dar, în cazul acestora, urmează să fie lansată licitaţia pentru întocmirea studiilor tehnice: Grigore T. Popa, Gălăţeanu, Eudoxiu Hurmuzaki, Dealul Zorilor, Prof. Emil Honoriu (tronsonul nemodernizat), Friederick (tronsonul nemodernizat), Fagului (tronsonul nemodernizat), Poligon, Petre Jitaru, Prof. Haralambie Vasiliu, Prof. Agricola Cardaş, Ciprian Porumbescu, Mihail Cornea, Fortus, Iancu Flondor, Caprelor, Dezrobirii, Crivăţ, Miron Costin, Neculai Zamfirescu şi Iftimie Bârleanu, respectiv stradelele Valea Adâncă şi Iftimie Bârleanu, la care se adaugă supralărgirea aleii Mihail Sadoveanu (cu o bandă pe zona Agronomie – Breazu)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top