Connect with us

Bugetul de stat 2022: sunt bani pentru studii la autostrăzile Moldovei, nu și pentru lucrări

autostrada din romania - a7

Proiecte publice

Bugetul de stat 2022: sunt bani pentru studii la autostrăzile Moldovei, nu și pentru lucrări

Autostrăzile Moldovei rămân la stadiul „de hârtie”. Situația este la fel ca acum 10 ani: sunt tronsoane „în execuție” pe harta din biroul ministrului de resort, dar, în realitate, tot în alte regiuni ale țării se construiesc „cioturi” de autostrăzi.

Un exemplu relevant este că în bugetul Ministerului Transporturilor (MT) pe anul 2022, nu există nici măcar fonduri alocate pentru lucrări la primul tronson al autostrăzii A7, respectiv Ploiești – Buzău, în condițiile în care acest sector este în faza de licitație de execuție (!), cu oferte deschise în septembrie 2021.

În fișa inclusă în buget aferentă acestui sector apar doar suma de 1,3 milioane lei din credite bugetare (alocări efective) și circa 16 milioane lei în credite de angajament (promisiuni de finanțare). Acest lucru în contextul în care, în prezent, este în desfășurare licitația de execuție și au fost depuse nu mai puțin de 39 de oferte. Iar costul pentru realizarea celor peste 63 km (cel mai mic tronson din A7, din acest punct de vedere) trece pragul de un miliard de euro.

În ceea ce privește celelalte sectoare de autostradă de interes pentru Moldova, în bugetul MT există alocări pentru studii de fezabilitate. La fel ca acum mai bine de 10 ani: la studii suntem campioni.

Descarcă fișa autostrăzii Ploiești – Buzău, care este și drum expres, conform MT.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top