Connect with us

Penny va deschide un supermagazin în Dacia, la doi pași de Lidl

Investiții private

Penny va deschide un supermagazin în Dacia, la doi pași de Lidl

Lanțul de supermarketuri Penny continuă expansiunea la Iași și „atacă” zone unde are concurenți direcți în imediata apropiere: după zona Bucium, a venit rândul cartierului Dacia.

Din informațiile APIX.ro, compania care administrează lanțul a început procedurile de autorizare a unui nou supermarket, proiectul fiind în etapa elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Oficial, amplasamentul figurează o adresă pe str. Rampei, făcând parte dintr-o fostă zonă industrializată, dar terenul are, de fapt, deschidere, la str. Tabacului, la jumătatea distanței dintre Lidl și girația de la pasajul Băncilă

„PUZ – Construire supermarket și magazin produse din carne și brânzeturi (accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe fațadă și în parcare, pilon publicitar luminos, îmmprejmuire perimetrală, organizare șantier) și zonă servicii”, se arată în certificatul de urbanism 1895/2022, eliberat recent de Primăria Iași.

Beneficiarul actului urbanistic este firma Rewe Projektentwicklung Romania SRL, subsidiara din România a grupului Rewe care deține Penny, rezultând astfel că lanțul de supermarketuri este și proprietarul suprafeței. Din estimările APIX.ro, terenul are o suprafață de circa 10.000 mp.

APIX.ro a anunțat, recent, că Penny va deschide un supermarket și la intersecția șos. Bucium cu Fundac Socola, pe un teren de aproape 9.000 mp. În zonă se află de asemenea un supermarket Lidl, iar în construcție este Family Market Bucium.

În România, grupul Rewe, care deține lanțul Penny, a avut, în 2021, venituri totale de aproape 200 milioane lei, iar profil net de circa 27 milioane lei. La nivel național, grupul deține 280 de magazine în care lucrează peste 5.000 de angajați.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top