Connect with us

Un investitor vrea să construiască un hotel la 200 m de pista Aeroportului

Terenul se află la liziera pădurii

Investiții private

Un investitor vrea să construiască un hotel la 200 m de pista Aeroportului

Primăria a eliberat un certificat de urbanism care permite unui investitor să înceapă procedura de întocmirea a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii unor imobile în imediata apropiere a pistei Aeroportului Internațional Iași.

Din estimările APIX.ro, investitorul, o persoană fizică, are la dispoziție o suprafață de teren de peste 2 hectare. Nu este pentru prima dată când Primăria emite un certificat de urbanism pentru un astfel de proiect, un act similar fiind eliberat și în anul 2019.

Terenul se află la circa 200 metri de pista Aeroportului, și este flancat de un teren public la nord și unul privat la sud

„Plan Urbanistic Zonal – Construire ansamblu clădiri cu funcțiuni de servicii turistice și comerciale”, este obiectul certificatului 2063/2022 emis de Primăria Iași.

Acum câțiva ani, un plan urbanistic zonal care analiza întreaga zonă a aeroportului a deschis public discuțiile privind dezvoltarea de lângă unul dintre cele mai importante obiective ale Iașului: PUZ-ul prevedrea clădiri de birouri, hoteluri și alte construcții care acum nu există în proximitatea aerogării.

Astfel arăta propunerea urbanistică de dezvoltare din zona Aeroportului, din 2019. Deschide ACEST LINK pentru a vedea imaginea la dimensiuni mai mari

Proiectul a fost realizat de ARTCA, firma fostului arhitect-șef al orașului Ionel Oancea. Planul datează din 2016, dar a fost revizuit în anul 2019. Suprafața studiată prin PUZ este de 42 ha.

ARTCA propunea două categorii de funcțiuni: una ține de activitatea aeroportuară propriu-zisă, iar cealaltă de realizarea unui pol urban de dezvoltare (cea de lângă pădure).

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top