Connect with us

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Iași este executat silit: un teren de 2,3 ha, scos la mezat într-o zonă de „boom imobiliar”

Terenul se află în zona Aleii Mihail Sadoveanu

Tranzacții

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Iași este executat silit: un teren de 2,3 ha, scos la mezat într-o zonă de „boom imobiliar”

Un teren din Aleea Mihail Sadoveanu se vinde la un preț de 52 euro/mp: suprafața de 23.311 mp aparține omului de afaceri Bogdan Cihodaru (alături de soția lui) și este vândut la un preț diminuat cu 25%.

Potrivit publicației de vânzare, licitația publică este organizată în contextul unui credit contractat în 2008 de către cei doi soți, la Volksbank. Procedura de licitație va avea loc pe 17 februarie „în vederea recuperării creanței”.

Terenul scos la vânzare este cel cu contur roșu și a fost identificat de APIX.ro în baza numărului cadastral din publicația de vânzare. După cum se poate observa, zona este într-un plin proces de dezvoltare imobiliară. Blocurile de la marginea terenului au fost construite chiar de către omul de afaceri Bogdan Cihodaru și au fost primele construcții din zonă. Ulterior, firme și persoane fizice au achiziționat terenuri de la omul de afaceri (sau alți proprietari) și au început că construiască

„Prețul de vânzare a licitației este 6.110.250 lei la care se adaugă TVA, preț diminuat cu 25% față de valoarea de evaluare”, se precizează în publicația de vânzare.

Terenul este intabulat și este format din mai multe parcele, având, în cea mai mare parte, categorie de folosință „vie” (circa 19.000 mp). Din întreaga suprafață, doar 694 mp are categoria de „curți construcții”, restul fiind teren arabil (202 mp) și drumuri (circa 3.600 mp). În orice caz, în condițiile în care pe toate terenurile învecinate sunt construite blocuri, cel mai probabil și pe această suprafață se vor putea construi imobile.

Din acest punct de vedere, terenul se află într-o zonă în plină dezvoltare imobiliară, fiind în lucru sau în pregătire numeroase proiecte imobiliare.

Mai jos, puteți consulta publicația de vânzare (alternativ, descarcă documentul):

Principalii investitorii din zona în care se află terenul sunt:

  • Royal Town: un proiect care în final ar urma să aibă circa 2.000 de apartamente (principalul investitor este Ruslan Rotaru din R. Moldova)
  • Copou Garden Residence: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: omul de afaceri local Daniel Niculiță)
  • Răsărit de Soare: un proiect care, în final, va avea circa 1.200 de apartamente (investitor: firma Fiald Imobiliare, Bacău)
  • Inamstro: deocamdată, vor fi câteva sute de apartamente în ansambluri precum „Azimut” sau „Zorilor(investitor: Inamstro, companie din R. Moldova)
  • Greenfield Copou: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: Gheorghe Iaciu, om de afaceri care deține și Moldova Center)
În plan secundar se observa vedea turnul Azimut (stânga imaginii) și Copou Garden Residence (dreapta imaginii), în centru este Royal Town, în partea de jos sunt cele două blocuri Carol I construite de Bogan Cihodaru, iar în dreapta alte două blocuri construite de Fiald. Aproape pe toate terenurile libere din imagine (mai puțin pe cele din stânga unde se află stațiunea) vor fi construite noi blocuri

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Tranzacții

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top