Connect with us

Păcurari: Clădire-monument, sediu de universitate, se vinde cu 3,8 milioane euro

Tranzacții

Păcurari: Clădire-monument, sediu de universitate, se vinde cu 3,8 milioane euro

Universitatea Apollonia a scos la vânzare clădirea monument istoric cunoscută drept „Casa Beldiman – Penescu”, din Păcurari, pentru o sumă de 3,8 milioane euro, conform unui anunț care poate fi consultat pe site-urile de profil.

Clădirea are o suprafață construită de 1.760 mp, iar cea utilă este de 1.524 mp. Pe terenul aferent imobilului sunt amenajate 15 locuri de parcare. Monumentul istoric are 4 niveluri, iar ultimele reparații capitale datează de la începutul anilor 2000.

„Casa Beldiman-Penescu este o clădire monument istoric care a fost construită la începutul secolului al XIX-lea, a suferit dese reparații și modificări de-a lungul timpului. A rămas în istorie fiind reședința puternicii familii boierești Beldiman, dar a marcat și istoria presei românești, prin apariția primelor numere din ziarul Adevărul. În anul 1899, casa din Păcurari era în proprietatea familiei Micu, iar pe la 1925 a avocatului Leatris, care a dărâmat vechiul zid înconjurător. A locuit-o mai apoi și primarul Constantin B. Pennescu”, este descrierea imobilului de pe Wikipedia.

Monumentul istoric se află la intersecția străzilor Păcurari – Fătu, în apropiere de Biblioteca Centrală Universitară.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Tranzacții

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top