Connect with us

FOTO Cum vor arăta primele blocuri din complexul „Nicolina Residence”: vor fi amenajate aproape 1.000 de apartamente

Investiții private

FOTO Cum vor arăta primele blocuri din complexul „Nicolina Residence”: vor fi amenajate aproape 1.000 de apartamente

Prima etapă de dezvoltare a proiectului „Nicolina Residence” a ajuns în etapa obținerii acordului de mediu, o dezbatere în acest sens fiind programată pe 16 august, la Hotelul Unirea. Potrivit informațiilor APIX.ro, în prima etapă vor fi amenajate 760 de apartamente în 9 blocuri cu 11 etaje.

Proiectul este implementat de firma Nicolina Residence SRL, înființată în 2021, și care este proprietară pe 2,3 hectare, suprafață localizată pe latura estică a amplasamentului fostei fabrici, spre centrul de afaceri Nicolina, cu deschidere la str. Mitropolit Varlaam. De remarcat că, în 2022, figurau trei asociați în această firmă, dar, între timp, numărul a scăzut la doi: Constantin Duluțe (67%) și Lucian Zlate (33%). Anterior, în societate era implicat și unul dintre fiii lui Culiță Tărâță.

Aceasta este prima imagine făcută public cu modul în care ar urma să arate blocurile cu 11 etaje

Duluțe deține și celelalte terenuri ale fostei fabrici Nicolina, el achiziționând întreaga suprafață de 24 ha pentru o sumă de 40 milioane euro în anul 2019, achiziție făcută la scurt timp după ce cunoscutul om de afaceri încheiase „cea mai mare tranzacție din istoria agriculturii românești” prin vânzarea către arabi a proprietăților pe care le deținea în Insula Mare a Brăilei. Tranzacția a fost de 200 milioane euro.

Terenul de 23.771 mp, care face obiectul primei etape de dezvoltare a Nicolina Residence, a fost achiziționat de firma menționată mai sus în februarie 2022. Ulterior, au început demersurile pentru aprobarea construirii de blocuri.

Pe această suprafață vor fi construite primele blocuri cu 11 etaje

Potrivit documentelor consultate de APIX.ro, regimul de înălțime al blocurilor este propus cu două niveluri în subsol, parter și 11 etaje, la o înălțime maximă de 40 metri. Imobilele vor ocupa un sfert din suprafața terenului. În total, vor fi amenajate 760 de apartamente, câte 365 în două faze de execuție. Viitorii locatari vor beneficia de aproape 870 de locuri de parcare.

„Nivelurile supraterane cuprind un total de 365 de apartamente, fiecare apartament fiind compus din living, dining, bucătărie, dormitoare, băi și grupuri sanitare, holuri de acces și balcoane”, se mai precizează în documentație.

Cele două faze de execuție, fiecare cu câte 365 de apartamente, fac referire la suprafața de 2,3 hectare. Pentru restul suprafeței pe care o deține Duluțe (alte peste 20 ha), încă nu există o propunere urbanistică concretă. Însă, ținând cont că doar pe 2,3 ha investitorii vor aproape 1.000 de apartamente, pe fostul amplasament al fabricii Nicolina există potențial de a fi amenajate până la un număr de 10 ori mai mare.

Aceasta este întreaga suprafață achiziționată de Duluțe
Aceasta era propunerea de dezvoltare a Nicolina Residence din 2017. Investitorii par a o urma: suprafața evidențiată cu culoarea albastră face obiectul primului Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de noii proprietari. Rămâne de văzut în ce măsură vor fi dezvoltate imobiliar și celelalte suprafețe

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top