Connect with us

Investiție de 30 milioane euro la fosta fabrică Nicolina

Vor fi construite cinci imobile

Investiții private

Investiție de 30 milioane euro la fosta fabrică Nicolina

Primele blocuri care vor fi construite la fosta fabrică Nicolina vor aparține unui cunoscut om de afaceri din Iași. Este vorba despre patronul Hotelului Unirea, Lucian Grecu și a unor parteneri de afaceri ai acestuia. Pe str. Mitropolit Varlaam, pe un teren de 1,2 ha din fostul amplasament al fabricii Nicolina vor fi ridicate locuințe colective și birouri.

De menționat că cea mai mare parte a fostului amplasament de la Nicolina aparține omului de afaceri Constantin Duluțe, respectiv aproape 24 ha, dar acesta încă nu a anunțat ce intenții are cu terenul. Duluțe a achiziționat recent suprafața.

Citește și S-a vândut Nicolina: cumpărătorul este unul dintre cei mai bogați români

Grecu și partenerii săi și-au unit forțele și au propus un plan „unitar, elegant și frumos”, după cum însuși omul de afaceri s-a exprimat în cadrul unei intervenții în plenul Consiliului Local, proiectul fiind aprobat în cadrul ședinței din 28 februarie.

Investiția este estimată la 25 – 30 milioane euro. Proiectul respectă toate cerințele și va aduce un plus acelei zone”, a declarat Lucian Grecu.

Citește și Șapte blocuri cu 11 etaje pe amplasamentul fostei fabrici Nicolina

Amplasamentul investiției:

Terenul este deținut de două firme Metex Roman SRL și Star Up Eurobrand, la prima dintre societăți fiind asociat Grecu, iar la cealaltă fiind parteneri de-ai acestuia. Firmele dețin o suprafață totală de 12.460 mp, iar indicatorii urbanistici propuși vizează un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și 11 etaje, un procent de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3,9 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă). Blocurile vor avea o înălțime maimă de 40 metri.

Citește și Ce riscuri prezintă proiectul Nicolina Park

Terenul este forma din două parcele, una, de 4.948 mp, fiind deținută de Metex, iar cealaltă, de 6.991 mp, de Start Up Eurobrand. Pe cea de-a doua parcelă menționată se află o hală de depozitare ce va fi demolată, în timp ce terenul Metex se află în spatele clădirii Nicolina Business Center.

„Prin acest proiect se propune realizarea a cinci corpuri de clădiri cu regim de înălțime subsol, parter și 11 etaje. Suprafața construită de aproximativ 4.195 mp și suprafața desfășurată supraterană de aproximativ 41.491 mp. Se propune realizarea a două niveluri de subsol, cu o suprafață desfășurată subterană de aproximativ 15.100 mp, care să adăpostească spațiile tehnice și o parte dintre locurile de parcare necesare pentru investiția propusă. Parterul construcțiilor va avea doar funcțiuni comerciale și de servicii”, se arată în planul urbanistic zonal propus de investitori.

Citește și Diferențe: Nicolina, suprasăturată de construcții. Bucium, în plină dezvoltare

În total, dezvoltatorii vor amenaja 570 de locuri de parcare: 497 pentru locuințele colective, 63 pentru spațiile de birouri și 10 pentru unitățile de comerț mici. Locurile de parcare vor fi amenajate la nivelul solului (175), la nivelul subsolului 1 (250) și la nivelul subsolului 2 (145).

În ceea ce privește spațiile verzi, proiectul prevede amenajarea în acest sens a unei suprafețe de 1.246 mp.

Planșa de reglementări urbanistice:

Citește și Se aglomerează zona Selgros: bloc cu 11 etaje

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top