Connect with us

S-a vândut Nicolina: cumpărătorul e unul dintre cei mai bogați români

Tranzacția s-a ridicat la peste 40 milioane euro

Tranzacții

S-a vândut Nicolina: cumpărătorul e unul dintre cei mai bogați români

Multimilionarul Constantin Duluțe a achiziționat terenurile de la fosta fabrică Nicolina. Informația a fost dezvăluită de cotidianul vasluian „Vremea Nouă”. Publicația scrie că prețul s-a ridicat la peste 40 milioane euro pentru cele 24 ha.

Duluțe este din Bârlad, dar, în trecut, a mai cochetat cu mediul de afaceri ieșean, el înființând două firme în Iași, dar ambele sunt acum radiate.

Din informațiile preliminare deținute de apix.ro, tranzacția ar fi avut loc în luna decembrie 2018, fiind implicată o firmă controlată de Duluțe. Proprietarii anteriori au fost oameni de afaceri slovaci, prin firmele Sticknet Investment SRL și, ulterior, Nicolina Park SRL.

Citește și Primele blocuri cu 11 etaje aprobate în zona fostei fabrici Nicolina

Terenul achiziționat are un potențial imobiliar semnificativ:

Achiziția vine la scurt timp după ce investitorul a vândut afacerea din Insula Mare a Brăilei, presa centrala scriind că înțelegerea lui Duluțe cu afaceriști arabi a fost „cea mai mare tranzacție din istoria agriculturii românești”. Ulterior, Duluțe a declarat că va reinvesti banii în achiziția de terenuri în țară „pentru a face o afacere din vânzarea lor ulterioară”.

Vezi și Un patron de hotel amenajează 500 de apartamente lângă fosta fabrică Nicolina

Tranzacția cu arabii s-a ridicat la peste 200 milioane euro și a fost perfectată în vara anului trecut.

În decembrie 2017, Duluțe se afla pe locul 86 în topul celor mai bogați români cu o avere estimată la aproape 70 milioane euro. Tranzacția din 2018 l-a propulsat însă în mod sigur în primii 50 cei mai bogați români.

În trecut, fostul proprietar al terenului din Nicolina a cochetat cu ideea implementării unui proiect imobiliar, dar inițiativa nu s-a transformat în realitate.

Citește și Ce riscuri prezintă proiectul Nicolina Park

Prelucrare apix.ro a intențiilor de investiții ale foștilor proprietari de la Nicolina:

În luna octombrie 2017, apix.ro a prezentat detalii din planul urbanistic zonal propus de investitorul Sticknet. La acea vreme, estimările erau că firma vrea să amenajeze nu mai puțin de 4.000 de locuințe, ceea ce ar însemna un flux suplimentar de cel puțin 7.500 de mașini pe bd. Nicolae Iorga și bd. Socola. Un expert imobiliar a estimat pentru APIX că profitul firmei, în cazul în care va construi ansamblul rezidențial, ar putea ajunge la 50 milioane euro, ținând cont de banii dați pe teren și costurile de investiție. Ansamblul urma să adăpostească și cele mai înalte imobile de locuit din Iași, înălțimea maximă fiind stabilită la 80 metri. În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași – turnul Palas – are 73 metri.

Aprobarea planului urbanistic la nivelul Primăriei a întâmpinat dificultăți și, ulterior, Sticknet a decis să abordeze investiția într-un mod etapizat. Din amplasament a fost dezmembrată o suprafață de 2,3 ha unde urmau să fie construite primele nouă blocuri, fiecare cu 11 etaje. Terenul dezmembrat se află pe latura estică a amplasamentului, spre centrul de afaceri Nicolina, cu deschidere la str. Mitropolit Varlaam.

Zona dezmembrată:

Sticknet a cumpărat terenurile din zona fostei fabrici Nicolina, în perioada 2009 – 2011, cu peste 32 milioane euro. Astfel, la prima vedere, slovacii au făcut o afacere bună dacă se confirmă faptul că tranzacția din decembrie 2018 s-a ridicat într-adevăr la 42 milioane euro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Tranzacții

To Top