Connect with us

Un patron de hotel face peste 500 de apartamente în Nicolina

Parte din terenul unde vor fi construite blocurile

Investiții private

Un patron de hotel face peste 500 de apartamente în Nicolina

Un nou proiect urbanistic de amploare este propus pentru zona fostei fabrici Nicolina: nu mai puțin de cinci blocuri cu 11 etaje. În spatele afacerii este patronul Hotelului Unirea, omul de afaceri Lucian Grecu, asociat cu alți parteneri. În cele cinci imobile ar putea fi amenajate peste 500 de apartamente.

Citește și Primele blocuri de pe fostul amplasament al fabricii Nicolina vor avea 11 etaje

Amplasamentul investiției:

Terenul este deținut de două firme Metex Roman SRL și Star Up Eurobrand, la prima dintre societăți fiind asociat Grecu, iar la cealaltă fiind parteneri de-ai acestuia. Firmele dețin o suprafață totală de 12.460 mp, iar indicatorii urbanistici propuși vizează un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și 11 etaje, un procent de ocupare a terenului de 50% și un coeficient de utilizare a terenului egal cu 3,9 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă). Blocurile vor avea o înălțime maimă de 40 metri.

Citește și Ce riscuri prezintă proiectul Nicolina Park

Terenul este forma din două parcele, una, de 4.948 mp, fiind deținută de Metex, iar cealaltă, de 6.991 mp, de Start Up Eurobrand. Pe cea de-a doua parcelă menționată se află o hală de depozitare ce va fi demolată, în timp ce terenul Metex se află în spatele clădirii Nicolina Business Center.

„Prin acest proiect se propune realizarea a cinci corpuri de clădiri cu regim de înălțime subsol, parter și 11 etaje. Suprafața construită de aproximativ 4.195 mp și suprafața desfășurată supraterană de aproximativ 41.491 mp. Se propune realizarea a două niveluri de subsol, cu o suprafață desfășurată subterană de aproximativ 15.100 mp, care să adăpostească spațiile tehnice și o parte dintre locurile de parcare necesare pentru investiția propusă. Parterul construcțiilor va avea doar funcțiuni comerciale și de servicii”, se arată în planul urbanistic zonal propus de investitori, detalii din proiect fiind publicate recent de către Primărie.

Citește și Proiect: blocuri cu 11 etaje între Selgros și râul Nicolina

În total, dezvoltatorii vor amenaja 570 de locuri de parcare: 497 pentru locuințele colective, 63 pentru spațiile de birouri și 10 pentru unitățile de comerț mici. Locurile de parcare vor fi amenajate la nivelul solului (175), la nivelul subsolului 1 (250) și la nivelul subsolului 2 (145).

În ceea ce privește spațiile verzi, proiectul prevede amenajarea în acest sens a unei suprafețe de 1.246 mp.

Citește și Orice teren liber este speculat de dezvoltatori pentru construirea de blocuri

„Accesul se va face pe latura vestică, din drumul de servitute (pe lângă Nicolina Business Center, n.r.), deținut în cotă indiviză de beneficiarii acestui proiect, drum ce va avea asigurată lățimea carosabilului de minim 7 metri. Drumul de servitute are acces direct în partea nordică din str. Mitropolit Varlaam (în zona intersecției cu str. Duca Vodă). Pe proprietate, se propune o buclă de circulație auto, cu lățimea de minim 7 metri, pentru a permite atât accesul cât și ieșirea în str. Mitropolit Varlaam.

Planșa de reglementări urbanistice:

La vest, proiectul lui Grecu se învecinează cu terenul deținut de Sticknet Investment, respectiv cea mai mare a amplasamentului fostei fabrici Nicolina. Pe partea de teren din imediata apropiere a proiectului lui Grecu, Sticknet a propus Primăriei construirea de blocuri tot cu 11 etaje, dar deocamdată proiectul nu a fost aprobat nici măcar în Comisia de urbanism.

Citește și Afacere imobiliară de 200 milioane euro la Iași

Proiectul de PUZ pentru construirea celor cinci blocuri este în fază incipientă de aprobare și, deocamdată, se află în etapa de consultare publică.

De menționat că Metex SRL este una dintre cele mai profitabile companii ale lui Lucian Grecu, având, anual, un profit de circa un milion de euro.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top