Connect with us

Proiectul Nicolina: primele nouă blocuri vor avea 11 etaje

Investiții private

Proiectul Nicolina: primele nouă blocuri vor avea 11 etaje

Proprietarul celor 24 hectare de la fosta fabrică Nicolina (Sticknet Investment SRL) a luat decizia să implementeze proiectul în mai multe etape. Din amplasament a fost dezmembrată o suprafață de 2,3 ha pe care vor fi construite primele nouă blocuri, fiecare cu 11 etaje. Terenul dezmembrat se află pe latura estică a amplasamentului, spre centrul de afaceri Nicolina, cu deschidere la str. Mitropolit Varlaam.

Amplasamentul investiției (primele blocuri vor fi pe suprafața de teren încadrată cu albastru, în timp ce pe restul suprafețelor figurează o mobilare urbană viitoare):

Propunerea investitorului vizează construirea a nouă blocuri cu un regim cu două niveluri în subteran, demisol, parter şi 11 etaje. Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea PUZ-ul pe terenul de 2,3 ha, înălţimea maximă este prevăzută la 40 metri. Suprafaţa totală care face obiectul acestui PUZ ajunge la 23.771 mp, terenul fiind dezmembrat anul trecut.

Beneficiarul propune o suprafaţă construită de 11.886 mp, în timp ce circulaţiile, aleile şi locurile de parcare vor ocupa 8.320 mp, iar spaţiile verzi vor ajunge la 3.565 mp. În ceea ce priveşte locurile de parcare, investitorul susţine că va amenaja un număr de 950 de locuri, atât în subteran, cât şi suprateran.

Recent, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a decis că proiectul de la Nicolina are nevoie de o evaluare de mediu întrucât construirea blocurilor poate avea „efecte semnificative asupra mediului”.

Proiectul de plan prevede dezvoltarea urbanistică prin realizarea de locuinţe colective şi parcări, deservite de străzi ce vor face legătura cu trama majoră a oraşului şi poate avea efecte cumulate asupra calităţii aerului şi zgomotului. Proiectul de plan prevede realizarea în zona de amplasament a unor funcţiuni care pot prezenta risc pentru sănătatea umană sau pentru mediu prin creşterea numărului de locuitori, care reprezintă creşterea traficului în zonă, respectiv creşterea nivelului de zgomot şi al emisiilor în zona de acces“, sunt principalele două motive invocate de APM în decizia de încadrare a proiectului.

Regim maxim de înălţime: 80 metri

Comisia de oportunitate nu a avut comentarii legate de regimul de înălţime maxim stabilit prin proiectul de PUZ care studiază cealaltă parte a amplasamnetului: 80 metri. Acest regim ar putea fi atins la tronsoanele de bloc cu 20 de etaje (plus un etaj tehnic) propuse în zona dinspre Piaţa Nicolina, pe partea de teren din dreptul sensului giratoriu de pe str. Mitropolit Vaarlam şi parcarea de la Kaufland.

În spatele celor trei blocuri cu 20 de etaje, investitorii au propus un complex comercial (subsol, parter şi două etaje), iar în partea sud-estică a amplasamentului figurează peste 30 de blocuri cu 6 sau 11 etaje.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top