Connect with us

Copou: Parcare subterană lângă Institutul de Oncologie

Investiții private

Copou: Parcare subterană lângă Institutul de Oncologie

Help Flux SRL a demarat formalitățile pentru autorizarea construirii unei parcări subterane pe str. Lascăr Catargi, în apropiere de Institutul Regional de Oncologie. Terenul a fost achiziționat anul trecut de către firma amintită, vânzătorul fiind fostul viceprimar Gabriel Surdu (PSD). Fostul edil a înregistrat un profit de peste 700.000 euro în urma tranzacției (citește detalii aici).

Amplasamentul investiției:

Inițial, fostul proprietar a vrut să reglementeze zona din punct de vedere urbanistic prin construcția ori a unui hotel, ori de birouri. În schimb, noul proprietar a decis să amenajeze un centru medical (citește detalii aici). Help Flux a achiziționat terenul de aproape 2.000 mp în octombrie 2017 pentru o sumă de 1,2 milioane euro. Societatea este specializată în vânzarea de produse farmaceutice.

Citește și Help Flux va construi un centru medical de 10 etaje în fața la Neurochirurgie

Deocamdată, pentru proiectul din Copou, Help Flux a scos, în luna aprilie, un certificat de urbanism pentru „construire parcare subterană aferentă clădire centru medical”. Având în vedere că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al investiției a fost aprobat de plenul Consiliului Local încă din vara anului 2017, municipalitatea va emite destul de repede și autorizația pentru demararea efectivă a proiectului.

Ținând cont de prevederile locale în ceea ce privește amenajarea de locuri de parcare (1 loc/75 mp de suprafață desfășurată construită), Help Flux trebuie să realizeze cel puțin 28 de locuri de parcare.

Centrul medical pe care urmează să-l construiască societatea va avea un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, parter și trei etaje (ultimul etaj retras), la o înălțime maximă de 12 metri.

Planșa de reglementări urbanistice:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top