Connect with us

Unitate medicală de 10 etaje în față la Neurochirurgie

În fața la Neuro va apărea o nouă unitate medicală

Investiții private

Unitate medicală de 10 etaje în față la Neurochirurgie

În fața Spitalului de Neurochirurgie ar putea apărea un centru medical de 10 etaje, format din două corpuri de clădire. Investiția aparține unor companii din industria farmaceutică. Primăria a publicat deja proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Amplasamentul investiției:

Potrivit proiectului de PUZ, ambele corpuri de clădire ar urma să aibă subsol și parter, dar unul, cu deschidere la str. Ion Creangă, va avea 10 etaje, iar celălalt doar cinci. Investitorii – Bogdan Ionașcu și Farmacia Adriana A&G Med SRL – au la dispoziție o suprafață de teren de 1.260 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici propuşi, cele două corpuri de clădire vor fi construite pe o suprafaţă de 602 mp şi vor avea o suprafaţă desfăşurată de 4.504 mp. Accesul auto şi pietonal va fi făcut dinspre strada Ion Creangă.

Centrul medical va fi unul multidisciplinar și vor putea fi făcute internări de zi. Într-o declarație acordată „Ziarului de Iași”, omul de afaceri Bogdan Ionașcu a precizat că are în vedere („în măsura în care va fi posibil”) și introducerea spitalizării continue, dar a subliniat că acest tip de spitalizare are un „regim mult mai strict”.

Planșa de reglementări urbanistice:

În toamna anului trecut, afacerile lui Bogdan Ionașcu din industria farmaceutică au căpătat o expunere publică odată cu încheierea unei tranzacții imobiliare. El a cumpărat, prin intermediul firmei Help Flux SRL, cu 1,2 milioane euro o suprafață de peste 2.000 mp în Copou, pe str. Lascăr Catargi, în apropiere de Institutul de Oncologie. Terenul a fost achiziționat de la fostul viceprimar Gabriel Surdu, APIX a relatat despre acest subiect AICI. Inclusiv în Copou, Ionașcu vrea să construiască un centru medical (citește detalii).

În ceea ce privește proiectul din Tătărași, acesta va putea fi implementat după ce investitorii vor obține acordul plenului Consiliului Local și, ulterior, Primăria va emite autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

To Top