Connect with us

O nouă propunere urbanistică pentru ansamblul de 8 blocuri din Bucium

Vecinii amplasamentului vor un regim mic de înălțime

Investiții private

O nouă propunere urbanistică pentru ansamblul de 8 blocuri din Bucium

Inițiatorii proiectului urbanistic din zona fostei Case de Oaspeți a lui Nicolae Ceaușescu, din Bucium, au făcut o nouă propunere de amenajare a cartierului de blocuri. Demersul șefilor restauranului chinezesc din Palas vine în contextul protestelor vecinilor (citește detalii).

Amplasamentul investiției:

Din informațiile Apix, amplasamentul, ce are o suprafață de 10.000 mp, a fost împărțit în patru unități teritoriale, fiecare cu alți indicatori urbanistici. Inițial, investitorii au propus blocuri cu trei etaje la o înălțime maximă de 17 metri. Demn de precizat este că, de regulă, Comisia de urbanism aprobă 3 metri/etaj.

Cum arată nouă propunere:

  • zona 1 (la șos. Bucium): blocuri cu demisol, parter și cinci etaje (ultimul etaj – tehnic) la o înălțime maximă de 18,5 metri (POT – 40%, CUT = 2)
  • zona 2: blocuri cu demisol, parter și patru etaje (ultimul etaj – tehnic) la o înălțime maximă de 15,5 metri (POT – 40%, CUT = 2)
  • zona 3: imobile de locuințe cu demisol, parter, un etaj și o mansardă la o înălțime maximă de 10 metri (POT – 40%, CUT = 1,5)
  • zona 4: imobile cu parter la o înălțime maximă de 3,5 metri (POT – 40%, CUT = 1)

*POT – procent de ocupare a terenului, CUT – coeficient de ocupare a terenului (raportul dintre suprafața desfășurată și parcelă).

Cum arăta inițial planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, noua propunere urbanistică nu a fost discutată în Comisia de urbanism, dar, din informațiile Apix, proiectul va fi pe ordinea de zi a următoarei ședințe.

Investitorii – Li Licai și Cătălin Croitoru (un apropiat al omului de afaceri Iulian Dascălu) – au estimat valoarea proiectului la circa 6,5 milioane euro. Terenul se află într-o zonă exclusivistă a Iașului, vizavi de Plopii fără Soț, cu deschidere la șos. Bucium. Proprietatea din Bucium este deținută de firma  Zhouning Shengde Stone SRL.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top