Connect with us

O nouă balastieră în județ: o firmă are la dispoziție 6 ha

Perimetrul de exploatare Verșeni – zona amonte

Investiții private

O nouă balastieră în județ: o firmă are la dispoziție 6 ha

Consiliul Județean (CJ) a autorizat la sfârșitul anului trecut o exploatare de agregate minerale pe raza comunei Miroslovești, în extravilanul localității Verșeni. Beneficiarul este Dragoș Invest SRL, firmă ce are la dispoziție o suprafață de 6 ha. Activitatea constă în realizarea lucrărilor de decolmatare, reprofilare și regularizare prin extragerea aluviunilor – nisipului și pietrișului din albia râului Moldova, mal stâng și mal drept.

„Scopul investiţiei este de a evacua materialul aluvionar excedentar, realizându-se totodată decolmatarea, regularizararea scurgerii şi reprofilararea albiei minore a râului Moldova în zonă şi utilizarea agregatelor minerale de râu extrase ca materiale de construcţie”, se arată în studiul de evaluare a impactului asupra mediului.

Realizarea lucrărilor de decolmatare și reprofilare a cursului albiei râului Moldova prin exploatarea agregatelor minerale din perimetrul de Vernești se va realiza pe fâşii paralele cu malurile, dinspre aval către amonte, în limitele perimetrului, urmărindu-se crearea unei secţiunii reprofilate şi regularizate precum şi mărirea capacităţii de transport a albiei în zonă.

Perimetrul de exploatare Verșeni – zona aval:

Adâncimea maximă de extracție a fost stabilită la 3,12 m. Prin documentația tehnică, Dragoș Invest SRL a solicitat aviz pentru o cantitate de 100.000 mc.

Balastul extras va fi încărcat direct în autobasculante şi va fi transportat, sau va fi depozitat în perimetrul de exploatare în limita capacităţii zilnice de transport.

Amplasamentul suprafeței propuse pentru decolmatare în cadrul în Situl Natura 2000:

Transportul agregatelor minerale se va face cu autobasculantele de mare capacitate direct la baza de producţie a S.C. DANLIN XXL S.R.L. (societate cu care titularul proiectului are încheiate contracte de colaborare) aflată la distanţa de cca. 2,8 km, pe malul stâng, pe amplasamentul fostei Topitorii de in şi cânepă Tupilaţi. Accesul la balastieră se face din drumul DJ 208 Tupilaţi-Hanu Ancuţei , pe un drum de exploatare pe teritoriul comunei Mirosloveşti, şi prin albia minoră mal drept a râului Moldova. Amplasamentul proiectului supus analizei este în afara zonei locuite (la distanță de circa 1,00 km față de localitățile din zonă). Terenul se află în proprietatea Administraţiei Bazinale de Apă Siret Bacău, transmis în concesiune către Dragoș Invest SRL, conform unui contract de inchiriere încheiat în martie 2016.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top