Connect with us

Planșă: cum va arăta investiția Aerostar de la Aeroport

Aici va fi construit hangarul Aerostar

Investiții private

Planșă: cum va arăta investiția Aerostar de la Aeroport

Compania Aerostar Bacău a finalizat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent investiției propuse în zona aerogării ieșene: un hangar pentru servicii de mentenanță la avioane civile. Proiectul de PUZ a fost publicat recent de Primăria Iași și arată ce construcții vrea să facă Aerostar în ambele etape de implementare a investiției.

Citește și Schiță: planul de dezvoltare a aeroportului în următorii ani

Amplasamentul investiției:

Citește și Cum conectăm Aeroportul de Iași prin cartierul Aviației?

În septembrie 2017, Aerostar Bacău a semnat cu Consiliul Județean un contract de concesiune a unei suprafețe de 16.000 mp pe o perioadă de 49 de ani. Redevența anuală a companiei se ridică la puțin peste 10.000 euro. Planul companiei este de a construi o unitate de mentenanță pentru avioane din familiile Boeing 737 și Airbus 320, iar la hangar se va putea lucra simultan la trei aeronave. Recent, Aerostar a anunțat investiția din prima etapă de dezvoltare: 5,6 milioane euro. Din informațiile apix.ro, întregul proiect are o valoare de circa 10 milioane euro.

Citește și Moara de Vânt: plan de trafic și proiecte imobiliare

Planșa de reglementări urbanistice:

Consultând planșa, putem observa că, în prima etapă, vor fi amenajate un hangar și o anexă, legate printr-o cale de rulare cu pista aerogării. În imediata apropiere a hangarului va fi amenajată și o platformă betonată. În etapa a doua apare o nouă construcție, în partea sudică a amplasamentului.

Citește și Aeroportul are un nou șef. Cum se va dezvolta aerogara?

În ceea ce privește indicatorii urbanistici, Aerostar vrea ca hangarul să aibă o înălțime maximă de 25 metri, iar clădirile aferente să aibă un regim de înălțime maxim cu subsol, parter și cinci etaje. Procentul de ocupare a terenului ajunge la 80%, iar coeficientul de utilizare a terenului la 20 (raportul dintre suprafața construită desfășurată și parcelă în acest caz, CUT-ul este volumetric: raport între volumul construit și suprafața terenului, după cum ne-a atras atenția arhitectul Mihai Codreanu).

Citește și Un afacerist „controlează” 8 ha în Moara de Vânt și va construi blocuri

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top