Connect with us

Aeroportul Iași are un nou șef: cum se va dezvolta aerogara?

Utile

Aeroportul Iași are un nou șef: cum se va dezvolta aerogara?

Aeroportul Internațional Iași va avea, începând din această săptămână, un nou director general. Cătălin Bulgariu, membru PSD, și-a adjudecat concursul și urmează să semneze contractul de mandat cu Consiliul de Administrație. În ultimii aproape trei ani, aerogara ieșeană a fost condusă doar de directori interimari.

Citește și Cartierul Aviației: plan de trafic – cum conectăm Aeroportul Iași?

Principalul meu obiectiv este modernizarea aeroportului. În CA s-a stabilit realizarea unui masterplan pentru dezvoltarea pe termen lung a aeroportului pentru a nu mai face dezvoltare de azi pe mâine care poimâine să fie deja depăşită din punct de vedere tehnic şi al capacităţii de ope­rare. Urmează să facem acest masterplan şi să dăm drumul la proiectele de investiţii pe POIM (program de finanţare europeană, n.r.) în perioada imediat următoare. Trebuie să nu creăm din nou o investiţie care în 2-3 ani să devină deja insuficientă. Încercăm să găsim etapizarea şi modul în care aeroportul să opereze astfel încât să poată fi asigurată dezvoltarea aero­gării în următorii 20 de ani, nu doar pe următorii 2-3 ani”, a declarat Cătălin Bulgariu.

Citește și SCHIȚĂ: cum se va dezvolta aeroportul Iași în următorii ani

Cătălin Bulgariu este licenţiat în economie, domeniu în care a susţinut o teză de doctorat în 2009. A profesat până acum câţiva ani, de ceva vreme preferând calitatea de membru în consiliile de administraţie ale unor instituţii de stat: Studioul Teritorial de Radio Iaşi, Ecopiaţa, Spitalul de Recu­perare şi, de anul trecut, RA Aeroportul Iaşi. Pentru toate aceste funcţii, Bulgariu a beneficiat de sprijin direct sau indirect din partea PSD, scrie Ziarul de Iași.

Cotidianul ieșean a amintit și despre unele controverse din jurul noului director general al aerogării într-un articol ce poate fi citit AICI.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Utile

To Top