Connect with us

Aeroportul Iași are un nou șef: cum se va dezvolta aerogara?

Utile

Aeroportul Iași are un nou șef: cum se va dezvolta aerogara?

Aeroportul Internațional Iași va avea, începând din această săptămână, un nou director general. Cătălin Bulgariu, membru PSD, și-a adjudecat concursul și urmează să semneze contractul de mandat cu Consiliul de Administrație. În ultimii aproape trei ani, aerogara ieșeană a fost condusă doar de directori interimari.

Citește și Cartierul Aviației: plan de trafic – cum conectăm Aeroportul Iași?

Principalul meu obiectiv este modernizarea aeroportului. În CA s-a stabilit realizarea unui masterplan pentru dezvoltarea pe termen lung a aeroportului pentru a nu mai face dezvoltare de azi pe mâine care poimâine să fie deja depăşită din punct de vedere tehnic şi al capacităţii de ope­rare. Urmează să facem acest masterplan şi să dăm drumul la proiectele de investiţii pe POIM (program de finanţare europeană, n.r.) în perioada imediat următoare. Trebuie să nu creăm din nou o investiţie care în 2-3 ani să devină deja insuficientă. Încercăm să găsim etapizarea şi modul în care aeroportul să opereze astfel încât să poată fi asigurată dezvoltarea aero­gării în următorii 20 de ani, nu doar pe următorii 2-3 ani”, a declarat Cătălin Bulgariu.

Citește și SCHIȚĂ: cum se va dezvolta aeroportul Iași în următorii ani

Cătălin Bulgariu este licenţiat în economie, domeniu în care a susţinut o teză de doctorat în 2009. A profesat până acum câţiva ani, de ceva vreme preferând calitatea de membru în consiliile de administraţie ale unor instituţii de stat: Studioul Teritorial de Radio Iaşi, Ecopiaţa, Spitalul de Recu­perare şi, de anul trecut, RA Aeroportul Iaşi. Pentru toate aceste funcţii, Bulgariu a beneficiat de sprijin direct sau indirect din partea PSD, scrie Ziarul de Iași.

Cotidianul ieșean a amintit și despre unele controverse din jurul noului director general al aerogării într-un articol ce poate fi citit AICI.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Utile

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top