Connect with us

Nicolina: Primele șapte blocuri (11 etaje) de la fosta fabrică au fost aprobate

În această zonă vor apărea peste 40 de blocuri

Investiții private

Nicolina: Primele șapte blocuri (11 etaje) de la fosta fabrică au fost aprobate

Comisia de urbanism a aprobat primul plan urbanistic zonal (PUZ) aferent amplasamentului fostei fabrici Nicolina. Cel mai important proprietar din zonă este firma slovacă Sticknet Investment SRL, ce deține aproape 24 ha. Societatea vrea să implementeze etapizat un proiect imobiliar în zonă, iar Comisia a aprobat un prim PUZ pe o suprafață de aproape 2,4 ha. În viitor, pe întreaga suprafață deținută de Sticknet, ar putea fi amenajate peste 4.000 de apartamente.

Citește și Ce riscuri prezintă proiectul Nicolina Park

Amplasamentul investiției (schița prezintă întreaga dezvoltare plănuită pentru suprafața de 24 ha, iar blocurile ce fac obiectul primului PUZ sunt în zona evidențiată cu contur albastru):

Pe cele 2,4 ha ce fac obiectul primului PUZ, Sticknet vrea să construiască șapte blocuri cu un regim de înălțime cu două niveluri în subteran, demisol, parter și 11 etaje. Proiectul a stârnit discuții în contradictoriu în cadrul Comisiei, în special în ceea ce înseamnă amplasarea locurilor de parcare. Mai nou, membrii Comisiei solicită dezvoltatorilor să amenajeze parcări în special la subsol. Trei proiectanți au fost prezenți la ședința Comisiei și au prezentat consilierilor oportunitatea investiției. În cele din urmă, Comisia a aprobat proiectul după ce a constatat că doar 70 dintre cele 950 de locuri de parcare prevăzute se află la nivelul solului.

Citește și Proiect: blocuri cu 11 etaje între Selgros și râul Nicolina

Este o investiţie foarte mare şi respectăm absolut toate cerinţele justificate ale Comisiei”, a spus unul dintre proiectanți. Despre implementarea etapizată a proiectului – amintim că, în total, estimările arată că pe toată suprafața de 24 ha vor fi ridicate peste 40 de blocuri – proiectanții au explicat că au fost identificate suprafețe de sol poluate și, înainte de a propune amenajări urbanistice, aceste terenuri trebuie depoluate.

Citește și Diferențe: Nicolina, suprasaturată de construcții, Bucium în plină dezvoltare

Terenul care face obiectul primului PUZ ale zonei se află în vecinătatea „Nicolina Business Center” și are o suprafață de 23.771 mp. Zilele trecute, apix.ro a scris despre un alt proiect imobiliar, în apropierea aceleiași clădiri de birouri, dar cu un alt dezvoltator. Citește aici despre proiectul omului de afaceri Lucian Grecu, ce prevede construirea de blocuri cu același regim de înălțime: 11 etaje.

Planșa de reglementări urbanistice din primul PUZ al Sticknet:

De remarcat că, contrar uzanțelor, municipalitatea a ales să facă public doar una dintre planșele proiectului, respectiv cea în care nu apar și elementele de mobilare urbană. În schimb, reporterii apix.ro au participat la Comisia de urbanism și au putut consulta toate planșele, iar pe terenul evidențiat mai sus apăreau șapte blocuri.

Citește și Iașul va avea un turn mai mare decât cel de la Palas

Odată aprobat în Comisia de urbanism, proiectul de la Nicolina intră în cursul firesc de autorizare de la nivelul municipalității, ultimul pas fiind aprobarea în plenul Consiliului Local. Abia după această etapă, investitorii vor putea obține autorizația de construire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top