Connect with us

Iașul va avea un turn mai înalt decât cel de la Palas

Turnul va fi la Green Park și va avea 75 metri

Investiții private

Iașul va avea un turn mai înalt decât cel de la Palas

Topul celor mai înalte clădiri din Iași se va schimba în următorii 34 ani. Cel mai nou proiect privind construirea unei clădiri înalte a fost dezvăluit miercuri de Primărie: un turn de 75 metri (22 etaje) în Tătărași, în complexul Green Park. Imobilul va fi și cel mai înalt bloc exclusiv de locuințe. Totodată, clădirea va fi cu 2 metri mai înaltă decât turnul Palas, imobil ce deține, în prezent, recordul de înălțime la nivelul Iașului.  Turnul de 75 metri va fi construit în extinderea actualului ansamblu, spre strada Aurel Vlaicu. Regimul de înălțime este subsol, parter, mezanin și 22 etaje.

Citește și FOTO Zona centrală a Iașului unde vor fi construite cele mai înalte clădiri

În 2009, Primăria a aprobat un PUZ pentru construirea unui turn cu 155 metri pe str. Elena Doamna, dar proiectul nu a fost dus la bun sfârșit (terenul este acum în proprietatea lui Cristin Zămosteanu care pregătește o investiție de amploare în zonă). Alte două proiecte, aflate la faza de PUZ, prevăd clădiri cu 7080 metri în Nicolina (fosta fabrică) și Copou (spre Breazu).

Vezi și Se schimbă topul celor mai înalte clădiri din Iași

Amplasamentul investiției:

Deocamdată, proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) este în fază de consultare publică. Potrivit planului, investitorul (Inter Doga GMBH) vrea să construiască două clădiri (una cu 4 etaje și cealaltă cu 22 etaje), ambele cu locuințe colective, unite printr-o zonă cu parter, mezanin şi un etaj, funcţiunea fiind de servicii. În zonă ar urma să fie amenajate câteva sute de locuri de parcare, în condițiile în care suprafața desfășurată construită este prevăzută la 28.000 mp. Investitorul dispune de o suprafață de 8.000 mp.

Citește și Păcurariul se extinde cu blocuri de până la 14 etaje

„Din punct de vedere urbanistic, s-a pus problema de a avea un reper pentru această zonă. Va fi o clădire vizibilă, aceasta a fost şi ideea, pentru că poziţia ei este, de fapt, în axul străzii Vasile Lupu, stradă care se termină, cumva, fără niciun fel de reper în axul lui. Am găsit această oportunitate de a îmbina aceste două lucruri, de a rezolva o problemă de urbanism la nivelul circulaţiei majore din Tătăraşi, şi va fi creat un reper pentru această zonă care să contureze finalul ansamblului Green Park“, a declarat arhitectul Mihai Codreanu.

Vezi și Turn cu 15 etaje lângă pasajul Octav Băncilă

Planșa de reglementări urbanistice (turnul e amplasat în zona sudică a amplasamentului, iar cealaltă clădire, cu 4 etaje, va beneficia de o curte interioară)

Recent, Inter Doga a anunțat reluarea proiectului Green Park cu sprijinul unui grup german de investiții.

Citește și Anul 2017 în cifre: 144 de noi zgârie-nori în 69 de orașe ale lumii

În primă etapă vor fi construite noi blocuri în interiorul cartierului:

green park venetia iasi

„În primă fază, compania începe renovările la fațada clădirilor existente, amenajarea spațiului de promenadă din interiorul cartierului, refacerea instalațiilor în parcările și salubrizarea spațiilor verzi. Grupul de investiții german, cu investiții în imobiliare și energie, va începe construcția în interiorul ansamblului rezidențial și are în plan dezvoltarea altor proiecte în zona apropiată”, se arată în comunicatul companiei trimis redacției apix.ro în luna aprilie. Între timp, dezvoltatorul și-a lansat și un site de prezentare a proiectului.

Cum arată acum zona în care va fi construit turnul de 75 metri:

Citește și Topul celor mai înalte clădiri din lume (noiembrie 2017)

Tu știi în ce cartier stai?

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top