Connect with us

Imobil cu 10 etaje, în „coasta” pasajului Băncilă

Investiția va fi făcută lângă fostul depozit OMV

Investiții private

Imobil cu 10 etaje, în „coasta” pasajului Băncilă

Un nou imobil cu birouri, de 10 etaje, va fi construit în vecinătatea pasajului Băncilă, dar pe partea din Dacia, în fața și în jurul fostului depozit regional OMV – Petrom. Investiția aparține unei firme cu activitate în industria textilă (Art Expert SRL).

Amplasamentul investiției (1extindere clădire existentă la 10 etaje, 2 construirea unui corp cu parter și un etaj, 3construire corp clădire cu subsol, parter și 6 etaje):

Investitorul vrea să concesioneze și de la Primărie un teren pentru a-și întregi proprietățile din zonă. Întreaga suprafață de care dispune dezvoltatorul ajunge la circa 3.400 mp. Studiind planșa de reglementări urbanistice, putem observa că Art Expert propune amplasarea clădirii cu 10 etaje spre pasajul Băncilă prin extinderea unui imobil existent. Funcțiunea clădirii va fi de birouri.

Firma vrea o înălțime maximă de 36 metri, în condițiile în care procentul de ocupare a terenului ajunge la 50%, iar coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 4 (raportul dintre suprafața desfășurată construită și parcelă).

Planșa de reglementări urbanistice:

Deocamdată, proiectul Art Expert SRL este în faza de consultare publică, după ce Comisia de oportunitate (for consultativ ce funcționează pe lângă Primăria Iași și are în componență arhitecți) a avizat favorabil planul urbanistic zonal. Ulterior, investiția va intra în dezbaterea Comisiei de urbanism și, în final, în plenul Consiliului Local.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top