Connect with us

Începe proiectul de la fosta fabrică Nicolina: trei investitori s-au aliat într-o firmă nou-înființată/Blocuri cu 11 etaje

Investiții private

Începe proiectul de la fosta fabrică Nicolina: trei investitori s-au aliat într-o firmă nou-înființată/Blocuri cu 11 etaje

Proiectul „Nicolina Residence” va fi implementat etapizat, iar o primă investiție va fi făcută pentru constuirea de blocuri cu 11 etaje pe o parcelă de peste 23.000 mp. În acest scop, s-au aliat trei investitori într-o firmă nou-înființată, fiecare având câte o treime din părțile sociale ale societății.

Compania Nicolina Residence SRL a fost înființată în decembrie 2021 și îi are ca asociați pe Culiță Tărâță (unul dintre fiii fostului politician), Lucian Zlate și Constantin Duluțe. Ultimul dintre aceștia a achiziționat, în decembrie 2018, 24 hectare care au aparținut fostei fabrici Nicolina pentru care a plătit 40 milioane euro.

Duluțe era un apropiat al lui Culiță Tărâță, fostul șef al CJ Neamț, iar principala afacere a acestuia a fost ferma Insulei Mare a Brăilei pe care a vândut-o unor investitori arabi cu circa 200 milioane euro, cu șase luni înainte de a achiziționa terenul din Nicolina.

Pe acest teren vor fi ridicate primele blocuri – 9 imobile cu 11 etaje

În luna octombrie 2017, apix.ro a prezentat detalii din planul urbanistic zonal propus de investitorul Sticknet. La acea vreme, estimările erau că firma vrea să amenajeze nu mai puțin de 4.000 de locuințe. Sticknet este firma care a vândut către Duluțe cele 24 hectare din Nicolina.

Schiță realizată de APIX.ro în 2017 care arată modul în care urma să fie dezvoltat proiectul în ansambul său. Lucrările, care fac obiectul prezentului text, vor începe în perimetrul delimitat cu albastru. Pe restul suprafațelor este proprietar Duluțe
Aceasta este întreaga suprafață achiziționată de Duluțe în decembrie 2018 de la slovaci (Sticknet)

Aprobarea planului urbanistic la nivelul Primăriei a întâmpinat unele dificultăți și, ulterior, Sticknet a decis să abordeze investiția într-un mod etapizat. Din amplasament a fost dezmembrată o suprafață de 2,3 ha (cea care face obiectul prezentului text) unde sunt propuse primele nouă blocuri, fiecare cu 11 etaje. Terenul dezmembrat se află pe latura estică a amplasamentului, spre centrul de afaceri Nicolina, cu deschidere la str. Mitropolit Varlaam.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top