Connect with us

Galata: Încă 8 blocuri pe tarlaua de pe șos. Iași – Voinești

Blocurile deja construite pe tarla (foto: Radu MEȘNIȚĂ)

Investiții private

Galata: Încă 8 blocuri pe tarlaua de pe șos. Iași – Voinești

În luna octombrie, numărul proiectelor imobiliare pentru care au fost emise autorizații de construire a crescut semnificativ față de restul anului. Una dintre aceste inițiative aparține controversatului afacerist Gheorghe Achiței, controversat pentru că, în cazul altor proiecte, vecinii au acuzat ilegalități, unele șantiere demarate de acesta fiind blocate (vezi cazul terenului de lângă Școala „Ion Creangă” din Păcurari.

Citește și despre alt proiect al lui Achiței: 11 blocuri pe Tudor Neculai cu până la 11 etaje

Amplasamentul investiției:

Proiectul constă în construirea a 8 blocuri, fiecare cu un regim de înălțime cu până la trei etaje. Achiței susține că va amenaja 184 de apartamente, dintre care 128 vor avea 2 camere, iar 56 doar o singură cameră. La demisolul a două blocuri vor fi spații comerciale. Totodată, afaceristul și-a luat angajamentul că vor câte 10 locuri de parcare la subsolul fiecărui bloc și alte 137 de parcări supraterane. În același timp, pe amplasament ar urma să fie amenajat un parc de joacă (300 mp), iar suprafața spațiilor verzi să ajungă la peste 2.000 mp.

Achiței a mai construit blocuri în imediata vecinătate, iar locuitori din zonă au acuzat că acesta nu a respectat regimul de înălțime, în sensul că a amenajat mai multe etaje decât figurau în autorizație.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top