Connect with us

Stație tehnică pentru elicoptere și avioane la Aeroport

Investiția este propusă de operatori aerieni din R. Moldova

Investiții private

Stație tehnică pentru elicoptere și avioane la Aeroport

Oameni de afaceri basarabeni vor să preia mare parte din clădirile și terenurile fostei Aviații Utilitare. O solicitare în acest sens a fost făcută de o firmă nou-înființată (Heli Avia Service SRL) de către un constănțean ce reprezintă interesele în România a companiilor aeriene Aim Air SRL și Aim Helicopter Plant SRL, ambele din Republica Moldova. Zona de construire este vecină cu hangarul pe care îl va construi Aerostar.

Amplasamentul terenului:

Conform directorul aerogării ieșene, Cătălin Bulgariu, la fostul obiectiv trebuie o investiție de minimum un milion de euro pentru reconversia clădirilor și amenajarea terenurilor.

„Suntem interesaţi în obţinerea unui hangar de pe teritoriul aeroportului (chirie, leasing imobiliar, concesionare sau procurare. Preconizăm a utiliza imobilul dat în activitatea de producere din domeniul aviaţiei civile: staţie/organizaţie de deservire tehnică pentru elicoptere şi avioane”, se arată în adresa firmei către Aeroport.

În aceeași adresă se arată că cele două firme basarabene, alături de partenerul român, sunt interesate să identifice un aeroport menit „să servească în calitate de loc de dislocare pentru aeronavele companiei aeriene, precum şi loc de implementare a activităţii de producere în domeniul întreţinerii şi deservirii de aeronave”.

Aim Air a fost înfiinţată în 2006 şi operează o flotă de elicoptere atât pentru transport pasageri (aerotaxi), cât şi pentru marfă. În perioada 2013 – 2015, firma a activat în Afghanistan ca subcontrator al unei companii canadiene, iar în 2014 a participat la activităţi de stingere a incendiilor de pădure în Turcia.

Terenul, așa cum apare în schițele CJ:

Concesionarea terenului face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi dezbătut miercuri, 21 noiembrie, de către consilierii județeni. Decizia care va fi luată de aceștia este un prim pas, ulterior urmând a fi făcută o evaluare a terenului, iar condițiile de concesionare vor trebui aprobate din nou de către consilieri.

„Se aprobă demararea procedurii în vederea concesionării, prin licitaţie publică, a terenului în suprafaţă de 12.907 mp şi a construcţiilor existente pe acesta în suprafaţă de 3.435 mp”, se precizează în proiect.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top