Connect with us

Proiect pe Tudor Neculai: 11 blocuri, 4 cu 10 etaje

Blocurile cu 10 etaje sunt prevăzute spre o zonă de case

Investiții private

Proiect pe Tudor Neculai: 11 blocuri, 4 cu 10 etaje

Un nou proiect de amploare este propus pentru zona Tudor Neculai: afaceristul Gheorghe Achiței, nume de care se leagă unele inițiative imobiliare controversate, vrea să construiască 11 clădiri cu funcțiuni mixte. Proiectul ar urma să fie implementat pe aleea Tudor Neculai 50.

Amplasamentul investiției

Municipalitatea a lansat la sfârșitul săptămânii trecute proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Potrivit documentului, intenția afaceristului este de a construi 11 blocuri. Dintre acestea, patru ar urma să aibă 10 etaje, iar celelalte șapte vor avea fiecare câte cinci etaje.

Proiectul de PUZ a fost întocmit în vederea construirii de locuințe colective, spații comerciale la parter, grădiniță, birouri și spații comerciale.

Gheorghe Achiței are la dispoziție o suprafață de 18.494 mp, teren pe care l-a achiziționat în februarie 2017 și imediat a și depus solicitare la Primărie pentru eliberarea unui certificat de urbanism. Afaceristul a obținut actul urbanistic în martie 2017, iar documentul a stabilit necesitatea întocmirii unui PUZ.

Planșa de reglementări urbanistice (blocurile evidențiate cu galben sunt cele propuse:

După cum se poate observa în planșa de mai sus, cele patru blocuri cu 10 etaje fiecare sunt propuse în zona de nord a amplasamentului spre o zonă de case (inclusiv locuințele de pe aleea Strugurilor putând fi afectate de proiect), iar clădirile cu cinci etaje figurează în zona spre aleea Tudor Neculai, iar vizavi se află blocuri cu patru etaje.

Pe amplasament este prevăzută o stradă care trece prin centrul terenului, iar în partea de nord are și o girație.

Afaceristul a împărțit amplasamentul în două unități teritoriale de referință diferite, cu același procent maximum de ocupare a terenului (40%), dar cu ceilalți indicatori distincți (un coeficient maxim de utilizare a terenului de 2 și, respectiv, 4 la blocurile de 10 etaje și, totodată, o înălțime de 20 m și, respectiv, 29 m pentru clădiri).

Deocamdată, proiectul de PUZ se află în etapa de consultare publică, iar cei interesați pot solicita să studieze planul urbanistic la sediul municipalității ieșene.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top