Connect with us

Premieră în Iași: O grădiniță va fi construită din bani privați și va fi dăruită comunității în cadrul proiectelor Concept City și Concept Life, dezvoltate de MCM Construct

Articol susținut de MCM Construct

Investiții private

Premieră în Iași: O grădiniță va fi construită din bani privați și va fi dăruită comunității în cadrul proiectelor Concept City și Concept Life, dezvoltate de MCM Construct

Proiectele Concept City și Concept Life, dezvoltate de MCM Construct în Dacia, intră în linie dreaptă după ce au obținut PUZ-ul, în acest moment elaborându-se documentația pentru Autorizația de Construcție.

Inițiativele investitorului vor implica un demers coerent și eficient, prin asumarea unui angajament ferm față de comunitate locală, asigurându-se că toate părțile implicate în acest proiect amplu de regenerare urbană vor face parte din procesul de planificare și dezvoltare a acestor zone din Dacia.

Proiecte ample de regenerare urbană și comunitară în Dacia

Conform dezvoltatorului, proiectele Concept City, situat în Dacia, Str. Sg. Grigore Ioan, respectiv Concept Life, situat în Dacia, Str. Rampei, lângă Lidl, vor beneficia de o investiție de peste 150 de milioane de euro. Acestea vizează transformarea radicală a unor platforme industriale abandonate și inestetice, în suprafață totală de 4,5 hectare. În cadrul acestui amplu proces de regenerare urbană, ce va include o dezvoltare multifuncțională, se va aduce o contribuție semnificativă, alături de planurile de investiţii ale autorităţilor locale, la dezvoltarea acestei zone, având o puternică orientare comunitară.

Aceste două proiecte de regenerare urbană vor avea mai multe beneficii pentru întreaga comunitate. Se vor proiecta și realiza noi artere de circulație, se vor reabilita și moderniza arterele publice existente din zonă, se va construi o grădiniță ce va fi dăruită comunității, se vor amenaja spații verzi generoase și zone de retail. Toate aceste beneficii, ce vor fi aduse întregii comunități, reprezintă argumentele primordiale ale dezvoltărilor integrate propuse, în cadrul acestor ample investiții.

Noi artere de circulație

Inițiativa de a îmbunătăți semnificativ calitatea vieții locuitorilor din aceste zone, va începe prin cedarea către domeniul public de noi artere de circulație incluse în cadrul proiectului Concept City (Str. Sergent Grigore Ioan, Nr. 10 + Str. Lupiței, Nr. 3), dar și a unui teren cu destinație stație de autobuz, menite să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii publice din zonă, oferind alternative de transport rutier și public locuitorilor.

Prima grădiniță din Iași ce va fi construită integral din bani privați și donată comunității

Cum mai mare investiție este cea în copii, în premieră pentru Iași, în cadrul proiectul Concept City, investitorul va construi din fonduri proprii o grădiniță modernă pe care o va dona comunității locale. Această nouă grădiniță va beneficia de condiții la standarde europene, inclusiv un spațiu de joacă propriu în aer liber, amenajat și dotat.

Un ecosistem de funcțiuni complementare, în suprafață de peste 20.000 mp, ce include zone de promenadă, locuri de joacă și recreere, precum și zone comerciale și retail

Suprafețele generoase, de peste 10.000mp, ce vor fi alocate zonelor de promenadă, a locurilor de joacă pentru copii și a zonelor de recreere pentru adulți, vor contribui la confortul tuturor membrilor comunității, indiferent de vârstă. Zonele comerciale și de retail, de peste 10.000mp, vor oferi opțiuni variate pentru desfășurarea unor activități din domeniul sănătății, educației, sportului, precum și pentru shopping-ul de proximate sau petrecere a timpului liber și vor crea, de asemenea, locuri de muncă.

Existența spațiilor verzi de recreere, precum și a spațiilor comerciale și de retail sunt pilonii de bază care sporesc confortul membrilor comunității din proximitate și reduc astfel nevoia de deplasare, de utilizare a autovehiculelor, având astfel un impact pozitiv asupra mediului, diminuând gradul de poluare.

Urbanizare inteligentă, cu sens și dinamică, orientată spre comunitate

Beneficiile procesului de regenerare urbană vor contribui masiv la îmbunătățirea mediului urban și la creșterea atractivității acestuia, pentru locuitorii din aceste ansambluri, dar și pentru cei din proximitate.

De asemenea, se vor crea noi oportunități economice prin dezvoltarea de noi afaceri și locuri de muncă. Pentru a reuși în acest proces, este importantă implicarea activă a tuturor factorilor cu rol decizional, atât autorități locale, cât și ceilalți dezvoltatori imobiliari din zonă, proprietarii de terenuri, precum și comunitatea locală. Este necesară o abordare integrată și participativă, care să ia în considerare nevoile și perspectivele tuturor părților interesate.

O astfel de viziune, realizată prin acest proces de regenerarea urbană și comunitară, stă în centrul filosofiei MCM Construct și este esențială pentru dezvoltarea durabilă a Iașului și pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor săi. Printr-un demers comun și susținut, se va crea un oraș mai bun, mai verde și mai viabil, ce va sprijini dezvoltarea comunității și va asigura o calitate mai bună a vieții pentru toți locuitorii săi.

Iașul este deja cunoscut pentru viața culturală, instituțiile academice și oportunitățile economice. Economia este în plină expansiune, cu sectoare puternice, inclusiv zona IT, producție și educație. De aceea este nevoie de astfel de proiecte de regenerare urbană și comunitară, ce vor atrage investiții stimulând astfel creșterea economică și nivelul de trai.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top