Connect with us

Aurel Vlaicu: două noi proiecte cu imobile de 10 și 12 etaje

Investiții private

Aurel Vlaicu: două noi proiecte cu imobile de 10 și 12 etaje

Primăria Iași a publicat spre consultare publică două planuri urbanistice zonale pentru zona Aurel Vlaicu, propuse de două firme și care implică construirea de imobile cu 10 și 12 etaje pe terenuri cu o suprafață totală de aproape un hectar.

Noile clădiri vor fi construite în vecinătatea ASAM, proiect imobiliar major aprobat recent de Consiliul Local (CL) și care vizează reconfigurarea din temelii a fostei platforme industriale.

Unul dintre PUZ-uri este propus de Hoffer Impex SRL: două imobile (subsol, parter, mezaninm și 12 etaje) în imediata vecinătate a proiectului ASAM. Investiția presupune construirea de locuințe colective, birouri și spații comerciale. Compania are la dispoziție un teren cu o suprafață de peste 4.300 mp.

Cele două imobile propuse de Hoffer sunt în prim-planul imaginii (contur alb mai accentuat), iar în spatele lor și în lateral sunt blocurile propuse în cazul ASAM, recent aprobat
Perspectivă dinspre str. Aurel Vlaicu cu cele două noi imobile ale Hoffer

Celălalt proiect urbanistic supus consultării publice aparține companiei High Technology Delivery SRL: două imobile cu trei niveluri de subsol, parter și 10 etaje. Firma are la dispoziție 5.500 mp, amplasamentul fiind peste drum de cel al Hoffer. „Construire complex cu funcțiuni mixte (locuințe colective, birouri, servicii și comerț), spălătorie și funcțiuni conexe, parcare, amenajări exterioare”, este obiectul proiectului de PUZ.

Planșa urbanistică a proiectului propus de High Technoloy

Așa cum Apix.ro a mai scris, întreaga zonă Aurel Vlaicu trece printr-un proces de regenerare urbană, cu noi clădiri care găzduiesc apartamente, birouri și spații de comerți. În zonă există mai multe proiecte – în construcție, în autorizare sau în pregătire.

O parte dintre proiectele propuse pentru zona Aurel Vlaicu – Descarcă imaginea la dimensiuni mai mari

Câteva dintre proiecte propuse pentru zona Aurel Vlaicu:

  • proiectul din Aurel Vlaicu 87, pe 5,6 ha: 24 imobile cu 1.000 de apartamente (Phoenix Trend, citește detalii)
  • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
  • proiectul Radan Construct – un ansamblu cu 8 blocuri cu 10 etaje (citește detalii)
  • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
  • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
  • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top