Connect with us

Trafic: modificări importante în circulație care vor afecta cel puțin trei cartiere

Local

Trafic: modificări importante în circulație care vor afecta cel puțin trei cartiere

Primăria va implementa, în această primăvară, mai multe măsuri de trafic cu impact asupra circulaţiei în cel puţin trei cartiere, scrie „Ziarul de Iași”. Modificările sunt menite să fluidizeze circulaţia pe bulevardele mari din zonele Nicolae Iorga, Nicolina şi Păcurari. Măsurile sunt aprobate deja la nivelul municipalităţii, fiind aşteptat avizul de la Poliţia Rutieră pentru a putea fi implementate.

În primul rând, este vorba despre crearea unei benzi unice pe bld. Nicolae Iorga, după modelul Nicolina, între Podul de Piatră şi intersecţia de la Cotnari. Înainte de a fi montaţi separatorii, Primăria aşteaptă avizul poliţiştilor pentru a interzice virajul la stânga în două zone „cheie”.

Prima dintre acestea este la intrarea în pasajul de sub calea ferată, din zona spălătoriei de camioane: şoferii care vin dinspre Gara Internaţională nu vor mai putea face virajul la stânga prin pasaj, spre str. Hatman Şendrea, urmând a întoarce în Podul de Piatră. A doua zonă este la ANAF: şoferii nu vor mai putea face virajul la stânga pe bld. Nicolae Iorga pentru a se înscrie pe direcţia Podului de Piatră. În schimb, vor putea efectua acest viraj în intersecţia semaforizată din zona clinicii Zenmed.

Punct de întoarcere pe Păcurari, înainte de rondul ERA

O altă măsură care aşteaptă avizul Poliţiei vizează şos. Păcurari spre rondul ERA. Intenţia Primăriei este de a realiza un punct de întoarcere suplimentar pentru şoferii care vin dinspre Valea Lupului: aceştia vor putea întoarce spre Iaşi cu circa 150 metri înainte de rond. Potrivit lui Radu Botez, membru al Comisiei de circulație, şoferii vor putea vira la stânga în zona fostului post de poliţie. Pentru a putea fi făcut acest lucru fără a crea alte probleme în trafic, intenţia municipalităţii este să lărgească strada la trei benzi, fiind practic prelungită banda suplimentară existentă în rondul de la ERA (cea delimitată cu separatori, pe direcţia Leţcani).

Punctul de întoarcere în relație cu rondul ERA

Celelalte măsuri care vor fi implementate în această primăvară au în vedere zona Nicolina. Intenţia este de a interzice virajele la stânga în două intersecţii şi de a permite acest viraj în altă intersecţie. În primele două cazuri, este vorba despre intersecţiile şos. Nicolina – str. Sălciilor – str. Frumoasa (zona Lidl) şi şos. Nicolina – al. Tudor Neculai – str. Prof. Ion Inculeţ (zona bisericii catolice, drumul spre Miroslava). În schimb, virajul de stânga va fi permis în intersecţia cu str. Răzoarelor, stradă care va deveni sens unic spre Piaţa CUG (invers faţă de cum este în prezent).

Potrivit lui Radu Botez, astfel de măsuri sunt menite să fluidizeze şi circulaţia din rondul Podu Roş, în contextul în care sunt eliminate blocaje dinspre Nicolina.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Local

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top