Connect with us

Trafic zilnic de până la 46.000 de vehicule/sens în Podu Iloaiei: planuri pentru un drum ocolitor prin sudul orașului

trafic podu iloaiei

Proiecte publice

Trafic zilnic de până la 46.000 de vehicule/sens în Podu Iloaiei: planuri pentru un drum ocolitor prin sudul orașului

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat o licitație pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unei variante ocolitoare prin partea de sud a orașului Podu Iloaiei, drum care ar urma să aibă 4,1 km.

Contractul are o valoare estimată la peste 800.000 lei, iar documentația tehnică trebuie întocmită în cel mult 5 luni. Conform caietului de sarcini, necesitatea unui astfel de drum se impun întrucât în Podu Iloaiei s-au înregistrat, anul trecut, valori zilnice de trafic de până la 46.000 de autovehicule/sens. Așa cum ne-am obișnuit, fluxurile cele mai mari de trafic sunt înregistrate înainte și după zilele de weekend.

Schiță a viitorului drum ocolitor (traseul final va fi probabil diferit)

„Traseul are o lungime de aproximativ 4.150 metri și va ocoli orașul Podu Iloaiei prin partea de sud. Cea mai mare parte a traseului va face paralelism cu calea ferată 606, iar pe acest sector se impune sporirea siguranței circulației prin amplasarea de ziduri de sprijin și parapet metalic”, se arată în documentația de atribuire a contractului.

Drumul ar urma să aibă 2 benzi (o singură bandă pe sens), cu o lățime a platformei de 12 m, în condițiile în care partea carosabilă va avea 7 m, iar acostamentele câte 2,50 m.

„Se vor elabora studii de circulație necesare justificării tipurilor de amenajări proiectate în scopul identificării modului de asigurare a capacității de circulație în intersecții”, se mai precizează în caietul de sarcini.

După realizarea studiului de fezabilitate, CNAIR ar urma să lanseze o licitație de proiectare și execuție, în cazul în care va exista destulă presiune politică pentru ca acest proiect să nu rămână doar la stadiul „de hârtie”, ca multe alte proiecte de infrastructură demarate la Iași.

Atribuirea contractului va fi făcută în baza două criterii: prețu cel mai scăzut (90%) și experiența specialiștilor implicați în elaborarea documentației tehnică (10%).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top