Connect with us

FOTO Stadiul lucrărilor la drumul Iași – Dancu: tramvaiele vor fi puse în circulație în noiembrie

Proiecte publice

FOTO Stadiul lucrărilor la drumul Iași – Dancu: tramvaiele vor fi puse în circulație în noiembrie

Lucrările de modernizare a căii de rulare pentru tramvaie și a drumului Iași – Dancu se apropie de final, iar constructorul Conest a anunțat că șantierul va fi închis la începutul lunii noiembrie. Astfel, până la sfârșitul toamnei, tramvaiele vor putea fi scoase din nou pe acest traseu.

Conest a făcut o scurtă informare asupra stadiului lucrărilor atât în ceea ce privește partea carosabilă, cât și calea de rulare. Constructorul lucrează în cadrul a trei proiecte distincte, fiind semnate trei contracte cu Primăria: unul pentru refacerea căii de rulare pe teritoriul mun. Iași (fonduri UE), reabilitarea căii de rulare și a rondului din Holboca (buget local) și modernizarea str. Aurel Vlaicu, inclusiv pe porțiunea fără cale de rulare (buget local).

Cale nouă de rulare (sursă poză: Facebook/Conest)

„Săptămâna aceasta, în Rond Dancu, s-au efectuat: montare fir contact și colmatare șină mastic bituminos. Pentru finalizarea lucrărilor, urmează în perioada imediat următoare procedurile de semnalizare rutieră atât pentru rond Dancu, cât și pentru liniile de tramvai”, spun oficialii Conest.

„Continuăm lucrările și pe strada Aurel Vlaicu. Aici a fost turnat stratul de uzură în proporție de 90%, urmând montarea rigolelor pentru scurgerea apelor, execuția canalizării, ridicarea căminelor la cotă, execuția reparațiilor peste canalizare și montarea indicatoarelor rutiere”, au continuat reprezentanii companiei.

„Vă anunțăm pe această cale faptul că termenul de finalizare este începutul lunii noiembrie. Știm că lucrările implică un disconfort pentru cei care locuiesc în Tătărași și Dancu, iar pentru înțelegerea de care am avut parte, vă mulțumim!”, a conchis Conest.

Galerie foto

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top