Connect with us

FOTO PMI a dat startul lucrărilor la calea de rulare Iași – Dancu

Lucrările ar urma să dureze 18 luni

Proiecte publice

FOTO PMI a dat startul lucrărilor la calea de rulare Iași – Dancu

Asocierea Conest – Mari Vila a început astăzi lucrările de reabilitare la calea de rulare pentru tramvaie pe tronsonul Iași – Dancu. Lucrările vizează 2.460 metri de cale dublă, până la limita intravilanului municipiului. Pentru restul de 400 metri (inclusiv rondul din Dancu), aflați pe teritoriul comunei Holboca, sunt făcute demersuri pentru a putea fi reabilitați tot cu bani UE. În acest caz, necesarul de finanțare ajunge la circa 8 milioane lei.

Pentru reabilitarea celor 2.460 metri și unele lucrări adiacente, asocierea Conest – Mari Vila va încasa circa 54 milioane lei (inclusiv TVA), aceasta fiind valoarea contractului încheiat cu Primăria Iași.

Potrivit primarului Mihai Chirica, lucrările au ca termen de execuție 18 luni. „Cu acest tronson finalizăm modernizarea întregii rețele de linii de tramvai din tot orașul”, a spus edilul.

Primarul a adăugat că lucrările la calea de rulare din Tudor Vladimirescu ar urma să fie finalizate în noiembrie 2020, iar cele din Zona Industrială în iunie 2021.

În cadrul proiectului „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, în valoare de peste 100 milioane lei, vor fi făcute următoarele lucrări și achiziții:

  • Realizarea elementelor componente necesare funcționării căii de rulare tramvai Iași – Dancu, tronson cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și Aurel Vlaicu și limita intravilanului Municipiului Iași (în lungime de 2.460 metri cale dublă): infrastructură, suprastructură, rețea fir contact și modernizarea elementelor de siguranță a circulației tramvaielor (semnalistică verticală și orizontală, modernizarea trecerilor de pietoni, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități)
  • Reabilitarea podului Ciurchi II
  • Construirea a opt stații de transport public pentru tramvaie
  • Reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai cu o suprafață de aproximativ 9.350 metri pătrați
  • Reabilitarea zonelor verzi pe o suprafață de 1.775 metri pătrați
  •  Achiziționarea a patru tramvaie (parte din lotul de 16 tramvaie contractat de Primărie cu firma turcă Bozankaya)

Primăria mai are în lucru tronsoane precum intersecție Bucșinescu – bulevardul Tudor Vladimirescu – intersecție Calea Chișinăului, Cinci Drumuri – strada Pădurii – strada Nicoriță, Piața Podu Roș – intersecție cu bulevardul Primăverii (finalizat) și bulevardul Virgil Săhleanu – intersecție cu bulevardul Metalurgiei – rond Țuțora.

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top