Connect with us

Ofertele pentru construirea primei autostrăzi din jud. Iași vor fi depuse săptămâna viitoare

Proiecte publice

Ofertele pentru construirea primei autostrăzi din jud. Iași vor fi depuse săptămâna viitoare

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat cu șase zile termenul de depunere a ofertelor pentru autostrada Bacău – Pașcani, parte din A7, tronson care cuprinde și o porțiune de 30 km pe raza județului Iași.

Inițial, ofertele trebuiau deschise pe 15 septembrie, dar noul termen este 21 septembrie. Primii aproape 30 km de autostradă care vor fi construiți în județul Iași au o valoare estimată la peste 2,6 miliarde lei și vor face legătura între Mircești și Pașcani. Acest sector reprezintă lotul III din licitația lansată de CNAIR.

În euro, costurile de construcție a primei autostrăzi din Iași ajung la peste 525 milioane euro, ceea ce înseamnă aproape 19 milioane euro/km (autostrada are o lungime de 28,094 km)APIX.ro a studiat documentația tehnică aferentă licitației și a prezentat recent, în premieră, detalii despre primul sector de autostradă din județul Iași – citește mai multe AICI.

  • Traseul autostrăzii în județul Iași: „Are o dezvoltare preponderent Sud – Nord. La km 50+070 intersectează DJ 208 (zona Mircești). În zona km 54-57 ocolește pe la Vest localitatea Hălăucești, urmând ca spre final, între km 60+700 și 61+400 traseul să se strecoare pe un coridor între construcții (case) și pădure. Până la km 65, traseul se dezvolta paralel cu CF500 (calea ferată), la Vest de localitatea Cozmești. În zona km 68+700 se strecoară prin coridorul dintre Brătești și Stolniceni – Prăjescu. Din zona km 72 virează ușor către Vest pentru a ocoli localitatea Sodomeni prin Est și municipiul Pașcani pe la Vest. În zona km 71+300 – 71 + 400 traversează viitoarea autostradă A8 (Târgu Neamț – Iași). La km 72+900 intersectează DC111 (strada Morilor) urmând să se facă descărcarea autostrăzii în DN28A (str. Moldovei)” – extras din caietul de sarcini aferent licitației.

Autostrada Mircești – Pașcani va avea trei noduri rutiere la Mogosești – Siret, intersecția cu A8 și Pașcani. Zonele care vor avea sistem de iluminat public sunt: spațiu de servicii (Mircești), nodul rutier Mogoșești – Siret, pasajul peste DC 104, pod peste Parul, nodul rutier A7 – A8, pasaj peste DN 28A și nodul rutier Pașcani.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top