Connect with us

Undă verde pentru începerea lucrărilor la noul terminal de la Aeroport: a fost emisă autorizația de construire

Proiecte publice

Undă verde pentru începerea lucrărilor la noul terminal de la Aeroport: a fost emisă autorizația de construire

Primăria Iași a eliberat marți, 21 septembrie, autorizația de construire pentru modernizarea Aeroportului Internațional Iași, cel mai important obiectiv fiind construirea unui nou terminal.

„Urmează să primim proiectul tehnic și să facem recepția documentului, lucru care se va întâmpla cât de curând iar, ulterior, vom da ordinul de începere a lucrărilor pentru execuția noului terminal, extinderea parcării și construirea unui parc fotovoltaic. Așa cum am mai zis, greul de abia acum începe, cu siguranță sunt multe alte obstacole care vor trebui depășite în continuare dar suntem încrezători și optimiști”, a declarat șeful aerogării ieșene, Romeo Vatră.

„Contractul este foarte provocator pentru noi întrucât noul terminal trebuie proiectat și executat în 16 luni. Toată proiectarea acestui terminal a fost executată după ultimele tehnologii care vor avea un impact pozitiv asupra execuției și coordonării lucrărilor”, a declarat Johann Andreas Poelzl, managing directorul Strabag.

El s-a declarat mulțumit de colaborarea de până acum cu autoritățile ieșene. „După o perioadă de trei luni de proiectare (proiectarea a fost finalizată cu o lună mai devreme, n.r.), suntem astăzi aici pentru a primi autorizația de construire, ceea ce ne permite să începem lucrările de construcție, avantajul fiind că mai putem executa lucrări și în acest an ceea ce ne va asigura să putem termina până la finalul anului 2023”, a mai spus reprezentantul Strabag.

Oficialul companiei austriece a subliniat că nu vede niciun motiv pentru care proiectul să nu fie finalizat în termenul asumat mai ales că unele aspecte ale investiției – ce țin de structuri – au fost reproiectate și permit un timp de execuție mai redus față de așteptările inițiale.

Noul terminal va fi ridicat pe o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp, și va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme.

Cine este Strabag

Strabag este una dintre cele mai cunoscute companii care au prins contracte cu statul: de la aeroporturi și până la autostrăzi și căi ferate. În anul 2020, cifra de afaceri a sucursalei românești a fost de aproape 900 milioane lei, cu un profit de peste 24 milioane lei și un număr mediu de peste 1.000 de angajațiFirma austriacă a mai efectuat lucrări la aeroportul ieșean.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

To Top