Connect with us

Strabag va efectua lucrări de 35 mil. lei la Aeroportul Iași

Proiecte publice

Strabag va efectua lucrări de 35 mil. lei la Aeroportul Iași

Aerogara ieșeană a atribuit cel mai mare contract de lucrări din ultimii ani către compania Strabag. Austriecii vor încasa 35 milioane lei, conform unui anunț publicat recent în sistemul național de achiziții publice (SICAP).

Strabag este una dintre cele mai cunoscute companii care au prins contracte cu statul: de la aeroporturi și până la autostrăzi. În anul 2018, cifra de afaceri a sucursalei românești a fost de aproape 700 milioane lei, cu un profit de 7,1 milioane lei și un număr mediu de 706 angajați.

Inițial, valoarea estimată a contractului de la Iași a fost de 47,1 milioane lei, dar costul a scăzut în urma licitației. Procedura a fost lansată în iulie 2019, iar contractul a fost semnat la sfârșitului lunii februarie. La licitație au mai participat asocieri de firme conduse de Eky Sam, Societatea de Construcții Napoca SA și Max Boegl România.

Ce lucrări se vor face?

  • Extindere platformă debarcare-îmbarcare. Platforma existentă se va extinde în partea de sud, pe o distanță de 270 m. Extinderea va avea lățimi de 78,5 m și de 97 m (pe zona viitorului hangar de mentenanță, cel al Aerostar). Platforma extinsă va asigura 13 locuri de parcare pentru aeronave (acum sunt 9 – 10 locuri).
  • O nouă cale de rulare pentru acces la pista de decolare-aterizare. Calea proiectată va asigura legătura dintre platforma de debarcare-îmbarcare extinsă și pista de aterizare.
  • Lucrări de marcaje. Suprafețele de mișcare nou proiectate vor fi prevăzute cu marcaje realizate în conformitate cu standardele din domeniu.
  • Lucrări de balizaj și iluminat platformă. Noile suprafețe proiectate vor fi prevăzute cu balizaj de categoria a II-a
  • Lucrări de canalizare. Aceste lucrări sunt necesare pentru preluarea apelor pluviale de pe zona de extindere a platformei și noua cale de rulare, fiind proiectat un nou sistem de canalizare în acest sens.
Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top