Connect with us

„Clădirea-muzeu” a Centrului Expozițional intră în reproiectare și expertizare

Proiecte publice

„Clădirea-muzeu” a Centrului Expozițional intră în reproiectare și expertizare

Consiliul Județean (CJ) a atribuit zilele trecut cu contract pentru servicii de proiectare și realizarea unei expertize tehnice la „clădirea-muzeu” a Centrului Expozițional din capăt CUG. Imobilul este lăsat de izbeliște de mai mulți ani, proiectul, realizat cu fonduri europene, fiind unul dintre eșecurile administrației locale și județene.  

Contractul, în valoare de aproape 200.000 lei, a fost atribuit firmei Maslaev Consulting SRL din București. Acum, clădirea aparține în totalitate CJ, iar Primăria Iași a preluat, în contrapondere, Tehnopolis, și acest proiect fiind făcut în parteneriat de cele două instituții.

Centrul Expozițional Moldova a fost finalizat în anul 2010, cu o suprafață desfășurată de 11.100 mp și este alcătuit din 3 corpuri:

  • corpul A – regim de înălțime D2+D1+P+1E;
  • corpul B – regim de înălțime D1+P+1E;
  • corpul C – regim de înălțime D1+P+1E;

Conform contractului, serviciile de proiectare vor viza:

  • studiu geotehnic si hidrogeologic cu determinarea cauzelor și stabilirea soluțiilor pentru eliminarea infiltrațiilor de la subsol împreună cu ceilalți experți;
  • expertize tehnice, pentru: structură de rezistență, instalații electrice și curenți slabi, instalații sanitare, instalații termice/ventilare-climatizare și la instalații securitate la incendiu.

Ultimele vești privind o posibilă destinație în viitor pentru CEM constau în mutarea activităților Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” în acest imobil. Anterior, administrația județeană a vorbit despre realizarea unui centru IT, dar despre acest proiect nu mai sunt cunoscute informații.

Articole din categoria Proiecte publice

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top