Connect with us

Strategia Guvernului pentru autostrada A8/Când va fi gata? (document).UPDATE

Proiecte publice

Strategia Guvernului pentru autostrada A8/Când va fi gata? (document).UPDATE

UPDATE (11.03.2020). Documentul a fost aprobat de către Guvern, iar termenele enumerate mai jos au fost asumate OFICIAL.

Autostrada A8 Iași – Tg Mureș are noi termene de implementare, asumate într-un document oficial al Guvernului. Actul va fi prezentat astăzi în ședința executivului de către Ministerul Transporturilor.

APIX.ro vă prezintă principalele concluzii:

  • Până în Ianuarie 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectorului 1 – Tg. Mureș – Tg. Neamț. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Tg. Mureș – Tg. Neamț se va realiza în termen de 60 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2026-2027.
  • Până la finele anului 2022 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate aferent sectoarelor 2-3 – Tg. Neamț – Iași – VO Iași Nord. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Tg. Neamț – Iași (inclusiv VO Iași) se va realiza în termen de 36- 48 luni de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2025-2026.
  • Până la sfârșitul anului 2021 se va finaliza revizuirea și actualizarea Studiului de fezabilitate pentru sectorul 4 – Iași – Ungheni. Finalizarea lucrărilor la segmentul de autostrada Iași – Ungheni se va realiza în termen de 24-36 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției estimându-se finalizarea construcției pentru perioada 2024-2025
  • Finalizarea lucrărilor la Podul Ungheni se va realiza în termen de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a proiectării și execuției, estimându-se finalizarea construcției pentru anul 2023.

Termenele de finalizare a lucrărilor vor fi actualizate în funcție de rezultatele studiului de fezabilitate, respectiv de împărțirea pe tronsoane în cadrul fazei de execuție. Finanțarea aferentă documentațiilor tehnico-economice și execuției sectoarelor autostrăzii Tg. Mureș – Ungheni va fi asigurată din POIM 2014-2020 (n+3), PO Transport 2021-2027, respectiv bugetul de stat, credite externe nerambursabile, precum și alte surse legal constituite”, se arată în document.

Informațiile complete despre A8 cuprinse în documentul guvernului (descarcă/consultă documentul în altă fereastră):

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top