Connect with us

Peste 25 milioane lei pentru modernizarea unui drum din nordul județului

Traseul DJ282F

Proiecte publice

Peste 25 milioane lei pentru modernizarea unui drum din nordul județului

Administrația județeană a lansat o licitație pentru modernizarea a circa 13 km drum, tronson care face legătura dintre localitățile Andrieșeni și Vlădeni. În prezent, drumul este în cea mai mare parte pietruit și, în trecut, nu a beneficiat de reparații capitale.

„Drumul județean DJ 282F prezintă o serie de degradări precum gropi, văluriri, făgașe ce necesită a fi remediate. Suprafața de teren care va fi ocupată prin realizarea lucrării este de 140.000 mp, ampriza drumului fiind variabilă de la 6,4 m la 12,8 m”, se arată în studiul de fezabilitate.

Drumul are o lungime de aproape 13 km, din care doar 1,6 km sunt asfaltați, pe restul tronsonului fiind împietruit. Intenția administrației județene este de a asfalta întregul drum.

„Sectorul cu îmbrăcăminte asfaltică se află într-o stare tehnică mediocră și deși nu prezintă degradări evidente, îmbrăcămintea asfaltică este îmbătrânită. Împietruirea existentă, respectiv stratul din balast, se află într-o stare mediocră spre rea prezentând degradări locale cum ar fi burdușiri și gropi, denivelări locale în profilul transversal și uneori deprofilări locale”, se mai precizează în studiu.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top