Connect with us

Austriecii de la Strabag au câștigat licitația pentru modernizarea Aeroportului Iași: contract de 327 mil. lei

Proiecte publice

Austriecii de la Strabag au câștigat licitația pentru modernizarea Aeroportului Iași: contract de 327 mil. lei

Aeroportul Internațional Iași a desemnat câștigătorul licitației de modernizare a aerogării, așa cum APIX.ro a anticipat zilele trecute: dacă nu vor exista contestații la procedură în termen de 10 zile, Aeroportul va semna contractul de lucrări cu compania Strabag (Austria), care a licitat un cost de 327 mil. lei față de cel 351 mil. lei estimate de autoritatea contractantă.

„După evaluarea din punct de vedere tehnic și financiar a celor trei oferte depuse, a fost selectată S.C. STRABAG S.R.L. (cu cei 12 subcantractanți), aceasta obținând cel mai mare punctaj. Contractul, în valoare de 327.949.984 lei fără TVA, vizează servicii de proiectare, elaborarea documentației tehnice (pentru care se alocă 4 luni) și execuția lucrărilor (12 luni). Reamintim că la sfârșitul anului trecut s-au mai înscris la licitație încă două asociații de firme. Acestea au la dispoziție 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații”, se arată într-un anunț al Aeroportului Iași.

Cine este Strabag

Strabag este una dintre cele mai cunoscute companii care au prins contracte cu statul: de la aeroporturi și până la autostrăzi și căi ferate. În anul 2020, cifra de afaceri a sucursalei românești a fost de aproape 900 milioane lei, cu un profit de peste 24 milioane lei și un număr mediu de peste 1.000 de angajați. Firma austriacă a mai efectuat lucrări la aeroportul ieșean.

Care au fost criteriile de atribuire a contractului:

  • componenta financiară – 70% (prețul cel mai scăzut)
  • experiența managerului de proiect – 10% (punctajul maxim se acordă pentru participarea managerului în cel puțin 4 contracte similare, respectiv de infrastructură aeroportuară)
  • durata de realizare a activităților din cadrul contractului – 10%
  • perioada de garanție a lucrărilor – 10% (punctajul maxim se acordă pentru o perioadă de cel puțin 120 luni)

Noul terminal va fi ridicat pe o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp, și va avea o capacitate de procesare de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces și a actualei parcări de autoturisme.

„Încă o etapă din acest demers a fost finalizată astăzi, practic suntem tot mai aproape de ceea ce ieșenii așteaptă de multă vreme: un aeroport modern și mai mare, dotat cu tot ce e nevoie, care să ofere servicii de cea mai bună calitate. Avem, așadar, un câștigător cu care urmează să semnăm în curând contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, avem și banii necesari pentru ca proiectul nostru să poată fi pus în practică. Suntem nerăbdători să dam startul celui mai mare proiect de modernizare a aeroportului, care va aduce plusvaloare întregii noastre comunități”, a declarat Romeo Vatră, Director General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași.

Liderii asocierilor care participă la licitația desfășurată de aerogara ieșeană sunt Strabag, Eldiclau și Bog’Art. Așa cum APIX.ro a relatat anterior din asocieri fac parte și companii ieșene (citește detalii pe subiect).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top