Connect with us

Cum vor autoritățile să asigure noi accesuri rutiere spre Aeroport: din Aroneanu și din str. Aurel Vlaicu

Drumul actual spre Aeroport nu este unul corespunzător

Proiecte publice

Cum vor autoritățile să asigure noi accesuri rutiere spre Aeroport: din Aroneanu și din str. Aurel Vlaicu

Consiliul Județean (CJ) alocă o sumă de aproape jumătate de milion de lei pentru realizarea unui studiu de fezabilitate aferent amenajării unui nou acces către zona Aeroportului Iași, dinspre Aroneanu. În paralel, Primăria Iași a semnat un contract de proiectare a unui drum de legătură dinspre str. Aurel Vlaicu.

Potrivit inițiativei CJ, vor fi reabilitați 6,5 km din DJ 282G (limită mun. Iași – Rediu Aldei) și, din acest drum, va fi construită o nouă arteră de circulație cu o lungime de 3 km și care va face legătura cu terminalele de pasageri ale aerogării. Modernizarea DJ 282G va facilita și accesul la nodul rutier de pe autostrada A8,  prevăzut pe raza comunei Aroneanu – nod rutier care să asigure acces spre Spitalul Regional de Urgență și Aeroportul Iași dinspre drumul de mare viteză.

„Investiţiile ce se vor realiza în partea de nord a municipiului Iaşi, respectiv modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi, construirea Autostrăzii A8, realizarea Spitalului Regional de Urgenţă, impun şi rezolvarea problemelor legate de aecesibilitate. Starea actuală a drumurilor judeţene ce vor asigura legatura între aceste obiective este necorespunzătoare şi este necesară îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie şi a suprafeţelor de rulare, mărirea capacităţii portante ţinând cont de perspectiva dezvoltării traficului, realizarea caracteristicilor geometrice ale drumului conform nonnativelor în vigoare ş.a.”, se arată în hotărârea CJ care va fi adoptată în ședința din 27 aprilie.

În paralel cu demersul CJ, și Primăria Iași are în derulare un proiect pentru un asigurarea unui acces către Aeroport, respectiv modernizarea unei legături dinspre str. Aurel Vlaicu și până la hangarul Aerostar, lungimea totală a drumului fiind de 1,5 km. În acest sens, recent, Primăria a semnat un contract de proiectare.

Amintim că, înainte de Paște, Aeroportul Iași a anunțat câștigătorul la licitația de modernizare a aerogării, respectiv o asociere de firme conduse de Strabag (Austria) care a ofertat 327 milioane lei (fără TVA). Dacă nu vor fi contestații la raportul procedurii, contractul poate fi încheiat la începutul lunii mai, în condițiile în care lucrările au ca termen de execuție decembrie 2023.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top