Connect with us

Constructorul noului terminal de la Aeroport ar urma să fie stabilit până de Paște: contract de 351 mil. lei

Proiecte publice

Constructorul noului terminal de la Aeroport ar urma să fie stabilit până de Paște: contract de 351 mil. lei

Aeroportul Internațional Iași ar urma să finalizeze licitația pentru modernizarea aerogării în cursul acestei săptămâni, până pe 24 aprilie. Inițial, termenul era 14 aprilie, dar autoritatea a făcut o prelungire de 10 zile: dacă nu vor fi alte întârzieri, atunci, până vineri, va fi stabilit câștigătorul licitației.

Ulterior, după emiterea raportului de procedură, participanții la licitație vor avea la dispoziție o perioadă de 10 zile pentru depunerea de eventuale contestații. Dacă nu va fi înaintată vreo sesizare la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), atunci Aeroportul va putea încheia contractul de lucrări la începutul lunii mai.

Pe 22 martie, Aeroportul a finalizat evaluarea din punct de vedere tehnic al ofertelor depuse, iar pe 24 aprilie este termenul pentru evaluarea din punct de vedere financiar. În context, amintimc care sunt criteriile de atribuire a contractului de 351 milioane lei:

  • componenta financiară – 70% (prețul cel mai scăzut)
  • experiența managerului de proiect – 10% (punctajul maxim se acordă pentru participarea managerului în cel puțin 4 contracte similare, respectiv de infrastructură aeroportuară)
  • durata de realizare a activităților din cadrul contractului – 10%
  • perioada de garanție a lucrărilor – 10% (punctajul maxim se acordă pentru o perioadă de cel puțin 120 luni)
Noul termen de 24 aprilie figurează în procedura de licitație publicată în sistemul național de achiziții publice

Ofertele au fost depuse la sfârșitul anului trecut, iar valoarea estimată a contractului se ridică la peste 350 milioane lei. Liderii asocierilor care participă la licitația desfășurată de aerogara ieșeană sunt Strabag, Eldiclau și Bog’Art. Așa cum APIX.ro a relatat anterior din asocieri fac parte și companii ieșene (citește detalii pe subiect).

Principala componentă a proiectului de modernizare a Aeroportului vizează construirea unui nou terminal, T4. Noua facilitate va avea o suprafață construită de 10.416 mp și una desfășurată de 31.210 mp. T4 va avea o capacitate de procesare maximă de 3,3 milioane pasageri/an. Realizarea T4 va aduce și reconfigurări ale drumului de acces și a parcării existente. Alte componente prevăzute în contractul scos la licitație fac referire la echipamente de securitate, panouri fotovoltaice, un post control acces și construcții utilități (centrală termică, gospodărie de apă).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Proiecte publice

To Top