Connect with us

Conest a câștigat licitația pentru modernizarea șos. Bucium: lucrările pot începe din toamnă

Proiecte publice

Conest a câștigat licitația pentru modernizarea șos. Bucium: lucrările pot începe din toamnă

Câștigătorul licitației pentru modernizarea șos. Bucium este Conest, companie care va încasa 18,5 milioane lei (fără TVA) pentru reabilitarea a 3,4 km de drum. Contractul încă nu este semnat dar există premisele ca acest lucru să se-ntâmple zilele acestea ceea ce face posibil ca lucrările să înceapă chiar din această toamnă.

Potrivit caietului de sarcini aferent licitației, termenul de execuție este de 19 luni de la data începerii lucrărilor. La procedură, lansată în primăvara acestui an, au mai participat Enviro Construct şi asocierea Concret Drum – Alpenside. Conest a licitat cu un milion mai puțin față de valoarea estimată de Primărie pentru acest contract (19,6 mil. lei).

Șoseaua va fi modernizată pe o porțiune de 3,4 km, respectiv sectorul cuprins între intersecția cu bld. Poitiers și intersecția cu stradela Păun. Cu patru benzi de circulație, drumul are o lățime variabilă cuprinsă între 11 și 14 metri, cu trotuare parțial amenajate (pavate) și platbande de spațiu verde.

Proiectul cuprinde și amenajarea de piste de biciclete: ori la marginea carosabilului, ori pe trotuar, după zona spațiului verde. În același timp, va fi reabilitat și podul Bucium care asigură continuitatea șoselei peste cursul de apă Vămășoaia – podul are o lungime de 19 metri și o lățime de 20 metri.

„Până în prezent, pe șos. Bucium au fost executate lucrări la rețeaua de canalizare și gaze naturale, pozate în carosabilul străzii. Aceste lucrări au dus la degradarea în timp a carosabilului generând o circulație anevoioasă, ceea ce duce la creșterea timpului de deplasare în trafic”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul tehnic aferent modernizării șos. Bucium a fost realizat de firma Nordic Vision.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top