Connect with us

Conest, singurul ofertant pentru refacerea ultimului tronson al căii de rulare Iași – Dancu

Proiecte publice

Conest, singurul ofertant pentru refacerea ultimului tronson al căii de rulare Iași – Dancu

Primăria a primit o singură ofertă la licitaţia pentru reabilitarea căii de rulare spre rond Dancu, pe tronsonul care începe de la limita administrativă a municipiului Iaşi. Oferta a fost depusă de către asocierea Mari Vila – Conest, care are trei subcontractanţi: Luxten Lighting Company, Aramis şi Dito Group. Contractul are o valoare estimată la 11,6 milioane lei, fără TVA.

Lucrările prevăd refacerea a 650 metri liniari de cale simplă de rulare, amenajarea a două staţii, realizarea de branşamente pentru dispeceratul de la rond Dancu şi realizarea de benzi dedicate transportului public prin introducerea de butoni stradali care asigură separarea fizică a căii de rulare a tramvaiul de traficul rutier.

Termenul de execuție este de 6 luni, fondurile fiind asigurate de la bugetul local. Astfel se creează premisele ca linia Iași – Dancu să fie dată în folosință pe parcursul anului 2022 pe toată lungimea sa: în prezent, firma Conest reabilitează sectorul de pe raza administrativă a mun. Iași, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană accesat de Primărie. În acest caz, lucrările vizează refacerea a 2.460 metri cale dublă, alături de reabilitarea podului Ciurchi II (275 mp), construirea a opt staţii de transport public, modernizarea trotuarelor (9.350 mp) şi reabilitarea zonelor verzi (1.775 mp).

În cadrul unei alte licitaţii, la care a fost desemnat recent câştigătorul (în prezent fiind perioada de contestaţii), Primăria va contracta o firmă (Conest şi Geiger Transilvania sunt ofertanţii) pentru reabilitarea străzii Aurel Vlaicu. Pentru acest proiect, valoarea estimată a lucrărilor ajunge la 13,2 milioane lei, fără TVA. Strada va fi modernizată pe toată lungimea ei, atât pe sectorul cu linie de tramvai (2.367 metri), cât şi pe cel fără cale de rulare (538 metri).

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top