Connect with us

Aurel Vlaicu: Proiectul cu 24 de imobile a fost aprobat

Blocurile vor avea 1.000 de apartamente

Investiții private

Aurel Vlaicu: Proiectul cu 24 de imobile a fost aprobat

Comisia de urbanism a dat undă verde proiectului urbanistic ce prevede construirea a cel puțin 24 de imobile în zona Aurel Vlaicu. Planul urbanistic zonal (PUZ) aparține unei firme ieșene (Phoenix Trend), dar surse din piața imobiliară spun că investiția ar urma să fie implementată de un fond de investiții din străinătate.

Amplasamentul investiției: (în partea dreapta jos se poate observa Podul Sf. Ioan)

În total, prin 5 proiecte distincte, sunt propuse în această zonă delimitată de Grădinari, Aurel Vlaicu, Chimiei și Podul Sf. Ioan, peste 62 de imobile cu peste 2.200 de apartamente:

  • proiectul din Aurel Vlaicu 87, pe 5,6 ha: 24 imobile cu 1.000 de apartamente (în avizare, următorul pas e în Consiliul Local)
  • proiectul CCI Construct, pe 1,4 ha: 8 blocuri cu 500 de apartamente (în avizarecitește detalii)
  • proiectul din bd. Chimiei (trei persoane fizice: Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg), pe 6.400 mp: bloc cu 7 tronsoane și 227 apartamente (în construcție – citește detalii)
  • proiect Construcții Hidrotehnice, pe Aurel Vlaicu, în apropiere de Podul Sf. Ioan, pe 1,7 ha: 7 blocuri cu circa 200-300 de apartamente (în fază de obținere autorizație, aprobat deja de CL – citește detalii)
  • proiect Primăria Iași, în spatele ANL Grădinari: 16 tronsoane cu 288 de apartamente (program multianual, lucrările la primele patru tronsoane încep în primăvara anului 2019, fiind eliberate toate avizele necesare – citește detalii)

Planșa de reglementări urbanistice aprobată ieri în cadrul Comisiei de urbanism:

Suprafața totală a terenului ajunge la 56.439 mp. Din aceasta, 21.106 mp reprezintă suprafața construită, iar 11.575 mp suprafața circulațiilor auto supraterane propuse. Aria desfășurată totală ajunge la peste 150.000 mp.

Proiectul a primit un aviz condiționat din partea Comisiei de urbanism. Printre altele, consilierii au solicitat ca toate locurile de parcare să fie în subteran (1.200), iar la nivelul solului să fie amenajate 120 de locuri pentru vizitatori. În același timp, Comisia a solicitat ca spațiile verzi să ocupe 15% și nu 10%.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top