Connect with us

Chimiei: 227 de apartamente în șapte tronsoane de bloc

Blocurile vor fi construite pe bd. Chimiei 101

Investiții private

Chimiei: 227 de apartamente în șapte tronsoane de bloc

Un proiect urbanistic din zona bd. Chimiei 101 a fost autorizat favorabil de Primărie. Principalul inițiator al planului este Armin Schneier, alături de alte două persoane, care a intrat în posesia unui terenului de 6.400 mp în aprilie 2017, în baza unei decizii judecătorești. Proiectul cuprinde șapte tronsoane de bloc cu 8 etaje, iar lucrările pot începe, fiind obținută autorizația 688/2018.

Citește și Unde va fi cea mai înaltă clădire din Iași: va avea 95 metri (24 niveluri)

Amplasamentul investiției:

Citește și EXCLUSIV apix.ro: Vine sau nu o criză imobiliară? Ce ne arată cifrele: scad vânzările de apartamente (analiză pe întreaga țară)

Din informațiile apix.ro, intenția investitorilor este de a amenaja 227 de apartamente:

  • 49 de apartamente cu o cameră
  • 133 de apartamente cu 2 camere
  • 45 de apartamente cu 3 camere

În ceea ce privește indicatorii urbanistici, Primăria a autorizat un procent maxim de ocupare a terenului de circa 35%, un coeficient maxim de utilizare a terenului egal cu 2,99 și un regim de înălțime cu două niveluri în subsol, parter și opt etaje (înălțime maximă: cca 28 metri).

Nu rata și Tot ce trebuie să știi despre autorizarea unei construcții

Planul urbanistic zonal (PUZ) aferent investiției a fost aprobat de plenul Consiliului Local (CL) pe 30 martie 2018, astfel că beneficiarii au așteptat mai bine de patru luni emiterea autorizației de construire.

Citește și FOTO Zona centrală a Iașului unde vor fi construite cele mai înalte clădiri din oraș

Planșa de reglementări urbanistice:

Scurt istoric:

Schneier a solicitat aprobarea unui proiect de PUZ toamna trecută, la câteva luni după ce a intrat în proprietatea terenului, el fiind moștenitor al unei familii de evrei. Terenul de 6.390 mp a fost câştigat în instanţă de către investitori (Armin Schneier, Keren Goldberg şi Limor Goldberg) în urma unui proces care a durat trei ani, decizia fiind dată de Tribunalul Iaşi în octombrie 2016.

Citește și Ansamblurile imobiliare domină piața construcțiilor

Instanţa a recunoscut dreptul la proprietate în cazul unei suprafeţe totale de 53.272 mp, însă pentru cea mai mare parte a acestei suprafeţe, judecătorii au obligat Primăria să acorde despăgubiri întrucât terenurile sunt acum în proprietatea privată a unor firme cu activitate industrială (Metalochimice SA, Metaldistribuţie SRL etc.). Moştenitorii au intrat efectiv în proprietatea terenului liber de 6.390 mp în martie 2017, iar în luna noiembrie au solicitat Primăriei aprobarea planului urbanistic pentru construirea tronsoanelor de bloc.

Te interesează viitorul traficului din Iași? Află despre perspectivele de dezvoltare ale circulației rutiere în zone precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Dacia, Aviației, Moara de Vânt, Zona Industrială și Bularga

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top